19 Αυγούστου | Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

10:17 19/8/2012 - Πηγή: Neolaia

Έχει καθιερωθεί από το 2008 η 19η Αυγούστου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βραβεύει αυτούς που προσφέρουν με τον τρόπο τους για τη βοήθεια αυτών που μας χρειάζονται.

Σύμφωνα με την ActionAid, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 800 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς προσέφεραν βοήθεια σε άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης αποτελεί φόρο τιμής σε αυτούς που πασχίζουν να σώσουν τα εκατομμύρια ατόμων που υποφέρουν ανά

την υφήλιο και προσπαθούν να επιβιώσουν. Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν παγκοσμίως κάθε χρόνο από σεισμούς, ξηρασίες, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.

Η προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπιστικής Δράσης γίνεται με την καμπάνια «Ήμουν εδώ» η οποία μας καλεί να στείλουμε μηνύματα στήριξης, δεσμευόμενοι πως θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να μπείτε εδώ και να αποτελέσετε μέρος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής καμπάνιας στα social media.

Το τραγούδι για την ημέρα με τίτλο » I was here» ερμηνεύει η Beyoncé, η οποία καλεί κι εκείνη με τη σειρά της τον κόσμο να βοηθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα