Υπόσχεται και «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο» ο πρωθυπουργός

«Θέλω να υπογραμμίσω την ισχυρή πολιτική βούληση για αλλαγές στη χώρα μας, αλλά και για την πιστή εφαρμογή των ληφθέντων μέτρων» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ.
Σε αυτά τα λόγια του πρωθυπουργού ταιριάζει η φράση «το πνεύμα θέλει, αλλά το σώμα δεν μπορεί», καθώς για την πιστή εφαρμογή των....
μέτρων, που υπόσχεται στους εταίρους ο Γιώργος Παπανδρέου,
λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Γνώριζε άραγε ότι λίγο πριν κάνει αυτή τη δήλωση στην Αθήνα είχε γίνει σύσκεψη στο γραφείο του στη βουλή για την εργασιακή εφεδρεία, καθώς υπάρχουν τεράστια προβλήματα για την εφαρμογή της;

Βενιζέλος, Ρέππας Καστανίδης, Κουτρουμάνης και Πρωτόπαπας συμφώνησαν ότι η εργασιακή εφεδρεία πρέπει να γίνει γρήγορα, «ώστε να μην κρατούνται όμηροι χιλιάδες εργαζόμενοι» όπως ειπώθηκε.

Να γίνει με διαφάνεια και με αντικειμενικά κριτήρια αποκλείοντας όλα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, για εφεδρεία από το 2004 και μετά «κάτι τέτοιο θα ακύρωνε την προσπάθεια μας δίνοντας λαβή στη Ν.Δ. να μιλάει για πολιτικές διώξεις» επισημάνθηκε.

Όμως επί της ουσίας η σύσκεψη δεν κατέληξε πουθενά και τα χρονοδιαγράμματα… τρέχουν. Γι’ αυτό και αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο μήπως και βρεθούν λύσεις για την εργασιακή εφεδρεία.

Επιπλέον το ενιαίο μισθολόγιο πήρε παράταση για το Νοέμβριο, ενώ αρχικά είχε συζητηθεί με την τρόικα να εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου. Για τις αποκρατικοποιήσεις αναμένουμε στο ακουστικό μας… τις ανακοινώσεις, που έχει προαναγγείλει από τις αρχές της εβδομάδας ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων, Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Αυτό είναι κάποια ενδεικτικά παράδειγμα των προβλημάτων, που έχει να αντιμετωπίσει τους επόμενους «κολασμένους» κατά τον Βαγγέλη Βενιζέλο μήνες, και να πείσει την τρόικα, που καταφθάνει, για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει λάβει.

Και ενώ η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει τους Έλληνες να πληρώσουν και τους ξένους ότι οι έλληνες θα πληρώσουν, έρχεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος και «χύνει την καρδάρα με το γάλα» λέγοντας ότι «εγώ δεν έχω να πληρώσω και ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος».

http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα