Υπό «προστασία» οι αγρότες του Υμηττού

Με επείγουσα αίτηση προτιμήσεως που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμένο εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παιανίας ο νομικός εκπρόσωπός του Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ζητείται να εξετασθεί άμεσα η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει κατά του προεδρικού διατάγματος «Προστασία του Υμηττού», κατά το μέρος αυτού που απαγορεύει την αγροτική καλλιέργεια στα μέλη του Συνεταιρισμού.

Όπως αναφέρεται στην.........
αίτηση προτιμήσεως «τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παιανίας
και οι οικογένειές τους έχουν ως βασικό εισόδημά τους τις συγκεκριμένες αγροτικές καλλιέργειες. Από αυτές επιβιώνουν οικονομικά και καλύπτουν το σύνολο των βιοτικών τους αναγκών. Πρόκειται για δεκάδες οικογένειες με ανήλικα τέκνα, γέροντες και άλλα προστατευόμενα μέλη…τυχόν άμεση εκτέλεση του κρινομένου π.δ/τος θα επιφέρει, ενόψει των ανωτέρω, ανεπανόρθωτη βλάβη στα μέλη του Συνεταιρισμού, αφού θα τους αποστερήσει από τους βασικούς οικονομικούς πόρους τους και θα καταστήσει, εν μέσω μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσεως, αμφίβολη τη δυνατότητα κάλυψης εκ μέρους τους των στοιχειωδών αναγκών τους… Ενόψει των ανωτέρω, ιδίως δε των προαναφερόμενων λόγων που επιβάλλουν, κατά την άποψή μας, την άμεση αναστολή εκτέλεσης του επίμαχου π.δ/τος κατά το μέρος αυτού που απαγορεύει την καλλιέργεια των εκτάσεων που ανήκουν στα μέλη μας, ζητούμε να συζητηθεί και να κριθεί το συντομότερο δυνατόν η προαναφερόμενη αίτηση αναστολής εκτελέσεως που έχουμε ασκήσει».

Όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κάνει δεκτό προηγούμενο αίτημα του Δρος Απόστολου Παπακωνσταντίνου και της Δικηγορικής Εταιρείας του (Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες) και παρέπεμψε στην Ολομέλεια τις αιτήσεις ακυρώσεως που άσκησε αυτός εκ μέρους των Δήμων Κρωπίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Ηλιούπολης κατά του προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.

Οι αιτήσεις αυτές επρόκειτο να συζητηθούν την 13.01.2012, ωστόσο, λόγω κυρίως της αποχής των δικηγόρων, αναβλήθηκε η συζήτησή τους για την 08.06.2012. Με την αίτηση όμως αυτή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παιανίας τα πράγματα τίθενται επί νέας βάσεως, αφού το Δικαστήριο καλείται πλέον να εξετάσει το συντομότερο δυνατόν τις αιτιάσεις που προβάλει ο Συνεταιρισμός και να κρίνει το αίτημά του να ανασταλεί η ισχύς του διατάγματος μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Π.Κ.
mesogianews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα