ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ: ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί για το σύγχρονο φοιτητή εξίσου σημαντική υπόθεση με το να τελειώσει τη σχολή του. Η ευελιξία επιλογής μαθημάτων στις περισσότερες ανώτερες και ανώτατες σχολές, σε αντίθεση με το ανελαστικό πρόγραμμα του σχολείου, διευκολύνει τους φοιτητές να τελειώσουν όσες ξένες γλώσσες άφησαν ημιτελείς ως μαθητές, αλλά και να μάθουν νέες.

Η εύστοχη επιλογή μίας σχολής ξένων γλωσσών που ειδικεύεται στους....
ενήλικες, γνωρίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των φοιτητών και έχει προσαρμόσει τα προγράμματά της σε αυτές, είναι το στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά
σε ότι αφορά το κόστος, το χρόνο και την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας κάθε φοιτητή να μάθει ή να τελειοποιήσει την ξένη γλώσσα που επέλεξε.
Τα εξειδικευμένα κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών για ενήλικες «ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ», των οποίων οι σπουδαστές είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ., έχουν προσαρμόσει τα προγράμματά τους στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των φοιτητών, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία τους στη διδασκαλία αποκλειστικά ενηλίκων.

Για παράδειγμα, τα τμήματα ξένων γλωσσών στην Ευρωδιάσταση λειτουργούν πρωί, απόγευμα και βράδυ και συμβαδίζουν. Έτσι ο σπουδαστής μπορεί να αλλάξει ωράριο οποτεδήποτε χρειαστεί (π.χ. όταν στο β’ εξάμηνο πάρει άλλα μαθήματα στη σχολή του), να αναπληρώσει μαθήματα που τυχόν έχασε (π.χ. στην εξεταστική), ή να παρακολουθεί εναλλάξ πρωί-βράδυ, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.

Ένα βασικό πλεονέκτημα των κέντρων ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση είναι ότι η προετοιμασία για την απόκτηση διπλωμάτων ολοκληρώνεται στο 1/2 ή ακόμα και στο 1/3 του χρόνου που συνηθίζεται στα φροντιστήρια ενηλίκων, γεγονός που αυτονόητα οδηγεί και σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα που παρέχει η Ευρωδιάσταση είναι ότι τμήματα ξεκινούν όλο το χρόνο και όχι μόνο το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα και τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο.

Στα κέντρα ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση, ένας αρχάριος προετοιμάζεται για την απόκτηση του Lower σε 12-18 μόλις μήνες, ενώ αν έχετε κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις η προετοιμασία ολοκληρώνεται σε 11 μήνες. Εάν έχετε ξαναδώσει για Lower στο παρελθόν, αρκούν 4-5 μήνες προετοιμασίας.
Επίσης, η Ευρωδιάσταση προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για το Proficiency σε 9-11 μήνες, ακόμα και αν δεν διαθέτουν πρόσφατο Lower.
Εάν η επιλογή σας είναι τα Ισπανικά, μπορείτε να προετοιμαστείτε για το πτυχίο DELE Intermedio B2 (αντίστοιχο του Lower των Αγγλικών) σε μόλις 8-10 μήνες.

Επιλέγοντας Γαλλικά, προετοιμάζεστε για το πτυχίο DELF B2 (αντίστοιχο του Lower) σε 9-11 μόνο μήνες.
Στα Γερμανικά, το 1ο πτυχίο (Zertifikat B1) «βγαίνει» σε 6-7 μήνες.
Στα Ιταλικά, σε μόλις 8-10 μήνες φτάνει κάποιος στο επίπεδο του Diploma C1 (αντίστοιχο του Advanced).
Στην Αθήνα, λειτουργούν 2 κέντρα
Keywords
Τυχαία Θέματα