Ξεκαθάρισμα από Γερουλάνο Κίνδυνος να "ξεσπιτωθούν" ΑΕΚ και ΠΑΟ

Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα κουραστική κυρίως για τα φίλαθλα μάτια με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και πλέον η κρατική μηχανή, αν και δεν μας έχει συνηθίσει, εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει τέλος. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έχει ζητήσει από τα διοικητικά συμβούλια των ΟΠΑΠ, ΟΑΚΑ και ΕΡΤ
να εκοινωνήσουν με την ΕΠΟ προκειμένου να ενηρωθούν εάν....
αυστηροποιήθηκε το Πειθαρχικό Δίκαιο, όπως ζήτησε ο ίδιος.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επικεφαλής τον πρόεδρος της, Σοφοκλή Πιλάβιο, καλείται μέσω της Γενικής Συνέλευσης ή η Γενική Συνέλευση να εξουδιοδοτήσει Δ.Σ. να τρέξει για την αλλαγή του Πειθαρχικού Δικαίου με αυστηρότερες ποινές.


Το "ζουμί", όμως, στην υπόθεση είναι αλλού! Ο Παύλος Γερουλάνος προειδοποίησε τους προέδρους των ΟΠΑΠ, ΟΑΚΑ και ΕΡΤ να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν προβεί σε αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Δικαίου.

Δηλαδή:

1) Ο ΟΠΑΠ θα καταγγείλει τις συμβάσεις με τις ΠΑΕ και τα πρωταθλήματα. Τότε οι ομάδες θα σταματήσουν να χρηματοδοτούνται από τον ΟΠΑΠ, την ίδια που άνθρωποι με σχέση στον χώρο, αναφέρουν ότι χωρίς ΟΠΑΠ δεν υπάρχει ποδόσφαιρο!

2) Η ΕΡΤ δεν θα ξαναπάρει τηλεοπτικά δικαιώματα από καμία ΠΑΕ! Την φετινή σεζόν, πάντως, η ΝΕΤ μετέδειδε αγώνες του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, ενώ από την μέση της φετινής σεζόν η ΕΡΤ3 φιλοξενούσε αγώνες της Football League.

3) Το ΟΑΚΑ θα καταγγείλει τις συμβάσεις με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΑΕΚ, με αποτέλεσμα οι δύο μεγάλες αθηναϊκές ομάδες να ξεσπιτωθούν... Η συγκεκριμένη κίνηση ισχύει και για όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) που φιλοξενούν ομάδες από επαγγελματικά πρωταθλήματα. Σε ΕΑΚ αγωνίζεται ο Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, Πανσερραϊκός, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Ατρόμητος και πολλές άλλες ομάδες... Σχεδόν όλες! Ουσιαστικά τινάζεται το πρωτάθλημα στο αέρα...

Πάντως, αύριο (3/6) το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Το θέμα είναι το διοικητικό αλλά και ο οικονομικός απολογισμός της σεζόν που ολοκληρώθηκε, καθώς και τις επερχόμενες αλλαγές στον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου και διαιτησίας. Η Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και είναι φυσικό πως όλα τα βλέμματα θα στραφούν εκεί, ελέω των τελευταίων γεγονότων στο ελληνικό ποδόσφαιρό, αλλά και για τις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος τη ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος.

http://balla.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα