Ξαναστήνουν σκηνές οι μετανάστες στο δάσος της Ηγουμενίτσας!!!

Τους βοηθάνε ποικιλότροπα ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες θα προσφύγουν σε Ευρωπαϊκά όργανα. Ορισμένοι αλλοδαποί τραυματίστηκαν μετά την τελευταία επιχείρηση "σκούπα" της Αστυνομίας και περιφέρονται αβοήθητοι, καταγγέλλει η ΜΚΟ "Το Αίτημα"

Οι μετανάστες, που κυνηγήθηκαν από το δάσος της Ηγουμενίτσας και δεν έπεσαν στα....
χέρια της Αστυνομίας, ξαναστήνουν σκηνές με τη βοήθεια ανθρωπιστικών οργανώσεων. Βοηθιούνται ποικιλότροπα από αυτές, που σχεδι΄ζουν να φέρουν το πρόβλημα σε Ευρωπαϊκά
όργανα. Είναι, πραγματικά, τραγικό να ξεριζώνετε έναν ξεριζωμένο. Εντάξει, δυσφημείται ο τουρισμός της Ηγουμενίτσας. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι ότι δεν νιώθουν ασφαλείς.
Να τα παραδεχθιούμε αυτά. Δεν σκέφτεσαι, όμως, ρε άθλια Πολιτεία τι θα απογίνουν ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι. Πού θα κοιμηθούν; Τι θά φάνε; Τους μηδενίζεις; Το ζήτημα δεν είναι να διωχθούν από ένα σημείο. Αλλά το πως θα αντιμετωπιστούν με όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Φαίνεται, ότι το ζήτημα δεν τελείωσε στην Ηγουμενίτσα. Μάλλον τώρα αρχίζει να παίρνει πολύ προβληματικές διαστάσεις.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στο μεταξύ η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Το Αίτημα" καταγγέλλει ότι κατά την τελευταία επιχείρηση "σκούπα" τραυματίστηκαν αλλοδαποί και περιφέρονται αβοήθητοι. Μεταξύ άλλων τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: "Λόγω του γεγονότος ότι ο άτυπος καταυλισμός βρίσκεται σε απότομο και δύσβατο λόφο, η τελευταία αστυνομική επιχείρηση ενείχε σοβαρό κίνδυνο τραυματισμών. Παρά το γεγονός αυτό, η Αστυνομία προχώρησε στη διενέργεια της επιχείρησης. Αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν την σύλληψη.
Έξι περιστατικά διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ενώ παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες μεταξύ αυτών που διέφυγαν την σύλληψη. Στα πλαίσια του προγράμματος νομικής συνδρομής η οργάνωσή μας ενημέρωσε τις τοπικές αστυνομικές αρχές αλλά και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τους πρόσφυγες που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήματα ασύλου. Ωστόσο, λόγω του ότι οι αστυνομικές αρχές δέχονται μικρό αριθμό αιτημάτων εβδομαδιαίως ορισμένοι από τους πρόσφυγες αυτούς δεν έχουν κατορθώσει να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Δεν γνωρίζουμε εάν συνελήφθησαν μερικοί από αυτούς, διότι οι αστυνομικές αρχές δεν μας επέτρεψαν να δούμε τον κατάλογο των συλληφθέντων ούτε να επισκεφθούμε τα κρατητήρια.
Ορισμένοι από αυτούς που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου και που επικοινώνησαν μαζί μας βρίσκονται ακόμα στην περιοχή. Τονίζουμε ότι όλοι όσοι έχουν δηλώσει στις αστυνομικές αρχές μέσω του προγράμματός μας ότι επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου και δεν το έχουν υποβάλει λόγω υπαιτιότητας των αστυνομικών αρχών πρέπει να θεωρούνται αιτούντες άσυλο σύμφωνα με το άρθρο 2 του π.δ. 114/2010. Συνεπώς αν κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι, καθώς ενδεχόμενη εφαρμογή του ν. 3386/2005 περί διοικητικής απέλασης είναι παράνομη. Επιπλέον όλοι οι εν λόγω πρόσφυγες θα πρέπει να διευκολυνθούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου όπως π
Keywords
Τυχαία Θέματα