Βγήκαν στην γύρα όλοι οι χαραμοφάειδες για να στηρίξουν την κυβέρνηση

Μετά τον χαραμοφάει Προβόπουλο και ο Ταμβακάκης είπε:Μονόδρομος οι συγχωνεύσεις
Οι συγχωνεύσεις αποτελούν «μονόδρομο για την ανασύνταξη του πιστωτικού συστήματος. Η χώρα χρειάζεται ισχυρές τράπεζες που θα παραμείνουν ελληνικές», υπογράμμισε για άλλη μία φορά ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας προχθές το βράδυ σε.....
600 επιχειρηματίες στα Ιωάννινα.
Παράλληλα ο κ. Ταμβακάκης προσδιόρισε και τους τομείς -αγορά ενέργειας, η δημιουργία...
χωροταξικού που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η διαχείριση των απορριμμάτων, οι νέες αγροτικές καλλιέργειες κ.λπ.-, όπου η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιτύχει ορισμένες σημαντικές και «γρήγορες νίκες». Τονίζοντας πως η ΕΤΕ στη συστράτευση αυτή θα είναι παρούσα και γιατί το θέλει, και γιατί το μπορεί.
Ενώ για την αναδιάρθρωση, υπογράμμισε ότι «δεν αποτελεί εναλλακτική λύση, διότι συνεπάγεται την καταστροφή της χώρας, την επιστροφή της δεκαετίες πίσω». «Αυτό που πρέπει να κάνουμε», συνέχισε, «είναι να συγκεντρώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας ώστε να επιτύχουμε τους εθνικούς στόχους για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρύθμιση της οικονομίας της χώρας. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε».
Στο μεταξύ, «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι στα ''χαρτιά''», επανέλαβε από το Ελσίνκι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα προσαρμογής περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, ώστε να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα και να αποκαταστήσει τη σχέση της με τις αγορές.
Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal ανέφερε σε άρθρο της πως το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διευρύνει τον διχασμό στην Ευρωζώνη, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit υπολόγιζε το κόστος για τη Γερμανία από ένα τέτοιο ενδεχόμενο στα 40,6 δισ. ευρώ, αναλυτές σύστηναν να βγάλει η χώρα στο... σφυρί τα αποθέματα χρυσού προκειμένου να μπει στον δρόμο του βιώσιμου χρέους και στέλεχος της Deutsche Bank ανέφερε τους λόγους για τους οποίους είναι δύσκολο να συμβεί μια αναδιάρθρωση.

http://epanastasi-gr.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα