Βγείτε στους δρόμους Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε κ. Ιερώνυμε! Βγείτε στις πλατείες μαζί με το Λαό Σας!

από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό
των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να......
αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΡΘΡΟ 120

Σε συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής ανάλυσης θα ήθελα να σας παραπέμψω σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε θέλοντας να στιγματίσουμε και να καυτηριάσουμε αυτή την -σημερινή και την προηγούμενη- πραγματικότητα φτιάξαμε στον μεγάλο Χάρι Κλυνν. Ακριβώς γιατί ο άνθρωπος μέσα από την έξυπνα δομημένη πολιτική σάτιρα έλεγε από τότε, όσα συνέβαιναν ήδη από το 1980. Και τι ειρωνεία πόσο επίκαιρα και στις ημέρες μας 30 χρόνια μετά...

Επανέρχομαι στην συνέχεια της σκέψης μου. Ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου, ένας λόγος άριστα δομημένος δημαγωγικά προς ένα λαό καταπονημένο, απαίδευτο πολιτικά, πληγωμένο από δυο εσωτερικούς εμφύλιους αλληλοσπαραγμούς – 1944 , 1955 και 1960, 1973 – που όμως είχε ανάγκη να ακούσει αυτόν τον συγκεκριμένο πολιτικό λόγο. Το ερώτημα είναι αν υπήρχε ανάγκη, στο όνομα του κοινωνικού κράτους, να γίνουν τόσες κραυγαλέες και σκανδαλώδεις σπατάλες όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιες ήταν αυτές οι σπατάλες. Αν δείτε τον κατάλογο με τα επιδόματα σε ορισμένους κλάδους είναι πραγματικά, για γέλιαᾱν όχι για κλάματα- χώρια από το γεγονός ότι ορισμένα από αυτά (τα επιδόματα) πέρναγαν νύχτα φωτογραφικά! Μόνο και μόνο προς εξυπηρέτηση φίλων και ημετέρων...Πράσινων και κόκκινων ενιότε και γαλάζιων είπαμε... Η ακόμα χειρότερα, μελετήσετε, τα ποσά και τα extra bonuses των συνδικαλιστών, θα καταλάβετε για το μέγεθος της σπατάλης.

Ρίξτε μια ματιά-όσοι έχετε χρόνο - σε αυτά τα δημοσιεύματα και θα καταλάβετε τι εννοώ και για ποιες ακριβώς σπατάλες μιλάμε.

Σπατάλες, στο όνομα του "κοινωνικού (και κομματικού) κράτους", που τώρα αφενός αποδομείται, -για την ακρίβεια γίνεται προσπάθεια να αποδομηθεί το πλήρες κομματικό κράτος και έτσι την πληρώνει και το κράτος δικαίου και πρόνοιας που θα έπρεπε να υπάρχει έτσι και αλλιώς 10ετιες πριν- για αυτό και καλείται να πληρώσει με επώδυνες θυσίες ο Ελληνικός λαός συνολικά. Δηλαδή να αρμέξουν τα κατώτερα λαϊκά κοινωνικά στρώματα. Και εκείνη η γενιά του κυρίου Θεόδωρου Πάγκαλου του "μαζί τα φάγαμε" -είπαμε πως με τους συναιτερισμούς τις ρεμούλες τα σκάνδαλα μικρά και μεγάλα-, μεταξύ αυτών φυσικά την πληρώνουν και εκείνοι που τότε με τον γνωστό τρόπο συνέφαγαν... Συνδαιτυμόνες στη μεγάλη συνεταιριστική απάτη των 10ετιων του 1980 και του 1990… Απάτες διπλές και τριπλές πότε βαφτίζοντας το Βουλγαρικό καλαμπόκι Ελληνικό και ένα σωρό άλλα που
Keywords
Τυχαία Θέματα