Βενιζέλος: "υπάρχει σχέδιο για την άμεση αλλαγή της φορολογίας", όταν και εφόσον...

«Βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα», αλλά επιβεβλημένα λόγω της αδήριτης εθνικής ανάγκης, χαρακτηρίζει τα νέα οικονομικά μέτρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν πυροδοτήσει οι ανακοινώσεις για το Μεσοπρόθεσμο.
Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι είναι πολύ εύκολο να διατυπώνει
κανείς σκληρή κριτική για φορολογικά μέτρα που είναι από τη...
φύση τους δυσάρεστα για τους πολίτες. «Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Πρόκειται για υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος επειγόντως είναι η σταθεροποποίηση της κατάστασης «προκειμένου αμέσως μετά να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις και να διαμορφωθεί η προοπτική την οποία αποζητά η ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η οριστικοποίηση των 28 δισ. του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, από τα οποία, όπως υπενθυμίζει, απέμεναν προς κλείσιμο 5,6 δισ., έπρεπε να γίνει προκειμένου να κλείσει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Επαναλαμβάνει μάλιστα ότι τα 12 δισ. της πέμπτης δόσης είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του Δημοσίου, και άρα για την εξυπηρέτηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών των πολιτών.

Ο ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνει την ίδια ώρα ότι υπάρχει σχεδιασμός για την άμεση αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση ενός φορολογικού συστήματος που θα αίρει αδικίες και αντιφάσεις και θα αποκαθιστά την ηθική και κοινωνική ισορροπία.

«Είναι συνεπώς κρίμα να υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και να επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι' αυτούς και την εθνική οικονομία», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

Τονίζει ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή «θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του».


http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα