Βατοπέδιο . . . ή Βατοπαίδιο και το αυγό του φιδιού !

Στο κείμενό μας "Βατοπέδιο ή Βατοπαίδιο και το αυγό του φιδιού", που δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2008, επιχειρήσαμε να προβάλουμε τις ανησυχίες μας για μεθοδεύσεις που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να έχουν γνώση οι φύλακες στην περίπτωση που οι φόβοι μας έβγαιναν πραγματικοί. Άραγε υπάρχουν οι φύλακες, ή μήπως οι φύλακες είναι και αυτοί λύκοι;

Νομίζουμε ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου δεν είναι απλά μιά υπόθεση ενός μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, αφού, κατά τη γνώμη μας, υπηρετεί ευρύτερες γεωστρατηγικές επιδιώξεις.

Αναδημοσιεύουμε,
λοιπόν, το κείμενο αυτό, γιατί θέλουμε να......
ξορκίσουμε τους φόβους μας για τους κινδύνους που απειλούν άμεσα τη βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας, τη βιωσιμότητα της Ελλάδας και του λαού της, τώρα μάλιστα, που η κρίση δανεισμού του ελληνικού κράτους έχει γίνει το μέσον για τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και την απαλλοτρίωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του.
Ακολουθεί το κείμενο

Βατοπέδιο ή Βατοπαίδιο και το αυγό του φιδιού

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ανεμολόγιο» με θέμα την «υπόθεση Βατοπαιδίου», ένας ακροατής εξέφρασε τηλεφωνικά μια ενδιαφέρουσα μεθοδολογική αντίληψη για την προσέγγιση των γεγονότων που απασχολούν τελευταία την επικαιρότητα. Οι αξιολογικές κρίσεις που έκανε για το τί είναι «είδηση», τί είναι «αλήθεια» και τί είναι «προπαγάνδα» έχουν, περίπου, ως εξής:
α) είδηση είναι να λες οτι «η Εκκλησία επένδυσε στο Χρηματιστήριο, στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στην τιμή των 11ευρώ, το α ή β ποσό, κλπ».
β) αλήθεια είναι να παρουσιάζεις «τις πηγές των χρημάτων, της Εκκλησίας, που επενδύθηκαν στο Χρηματιστήριο, να συμφωνείς ή να διαφωνείς με τον τρόπο που αποκτήθηκαν τα χρήματα αυτά, κλπ».
γ) προπαγάνδα είναι να χρησιμοποιείς την είδηση και την αλήθεια «για να εξυπηρετήσεις αλλότριους σκοπούς, με μεγαλύτερη ηθική απαξία απ’ αυτήν που προσδίδεις σ’ αυτές καθ’ εαυτές τις ενέργειες της Εκκλησίας, ή άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου, κλπ».
Ακολουθούμε, λοιπόν, κι εμείς την ίδια μεθοδολογική προσέγγιση με αυτήν του ακροατή του ΣΚΑΪ, για να εκθέσουμε τις σκέψεις μας πάνω στα επίκαιρα γεγονότα της Μονής Βατοπαιδίου.
ΕΙΔΗΣΗ
Είδηση είναι οτι η Μονή Βατοπαιδίου ελέγχει εταιρείες real estate, ναυτιλιακές εταιρείες, off-shore εταιρείες κλπ. Οι πολλαπλές πράξεις ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων, που έγιναν μεταξύ του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου(ΝΠΔΔ) της «Μονής Βατοπαιδίου» και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου(ΝΠΔΔ) της «Κτηματικής Υπηρεσίας», ήταν σκανδαλωδώς ανισοβαρείς υπέρ της Μονής Βατοπαιδίου, κι έγιναν με την συνδρομή και την ανοχή των νομικών υπηρεσιών του ελληνικού κράτους, και με την μεροληπτική στάση τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο μηχανισμός παραχώρησης εκτάσεων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου ξεκινά από το 1999, και μέχρι το 2003 οι υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Γεωργίας κατοχυρώνουν τα 25.000 στρέμματα της λίμνης Βι
Keywords
Τυχαία Θέματα