Βαδίζουμε σε οικονομική καταστροφή αντίστοιχη της Μικρασιατικής

Ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών, επέρριψε ο κ. Πεπελάσης, λέγοντας πως περιέπαιζε τον λαό όταν έλεγε ότι θα βγούμε γρήγορα στις αγορές

«Τα κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στρογγυλεμένη, απλή και απτή. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει το περιθώριο για μικροπολιτικούς χειρισμούς. Έχει τεράστιες ευθύνες», τόνισε σε.....
ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αδαμάντιος Πεπελάσης,

πρώην διοικητής της ΑΤΕ, επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή (ιδρυτή της
Νέας Δημοκρατίας) και της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα, επιτέθηκε και κατά του υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως οι χθεσινές του δηλώσεις για δύσκολα χρόνια, είναι ύστερες και πως αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει ο ίδιος πριν από δύο χρόνια, προκαλώντας, όμως, τη δυσφορία των κυβερνητικών αξιωματούχων. Ο κ. Πεπελάσης υπογράμμισε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου «έχει κάνει ζημιά στη χώρα, με τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα. Περιέπαιζε τον λαό όταν έλεγε ότι θα βγούμε γρήγορα στις αγορές».

Ο κ. Πεπελάσης υπογράμμισε πως η χώρα βαδίζει σε τραγωδία, δηλώνοντας με έμφαση την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός αξιόπιστου σχεδίου, με τη συναίνεση και των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να αποφύγουμε μία οικονομική τραγωδία «αντίστοιχη της μικρασιατικής καταστροφής», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Σε συνέντευξή του στην Ισοτιμία, πριν ακριβώς από ένα χρόνο, ο κ. Πεπελάσης είχε σημειώσει πως "για τη σημερινή κρίση όλο το βάρος ανήκει στους πολιτικούς των τελευταίων 40 ετών, που έλεγαν συνέχεια ψέματα στους πολίτες, διέφθειραν τις συνειδήσεις τους και ενεργώντας χωρίς διορατικότητα, χωρίς αιδώ και με αφροσύνη έπαιρναν τα δάνεια και αντί να τα χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη και για να κάνουν ισχυρότερη την οικονομία, τα ξόδευαν στην κατανάλωση. Πριν από λίγα χρόνια οι πολιτικοί μας έλεγαν ότι ανήκουμε στο κλαμπ των ισχυρών οικονομιών, ενώ γνώριζαν, ή όφειλαν να γνωρίζουν, ότι η οικονομία μας περπατούσε τρεκλίζοντας», σημείωνε τον περασμένο Μάϊο.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα