Τσ. Νταλλάρα: «Στο τραπέζι η επέκταση του rollover για ομόλογα λήξης 2024»

Αισιόδοξος για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο τραπεζίτης υποστήριξε ότι το Σεπτέμβριο θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά την εμπλοκή των ιδιωτών στην ....
ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.

«Μην συγχέετε το κενό με κάποιο πρόβλημα» διαβεβαίωσε ο Νταλλάρα, σημειώνοντας: «Θα νιώσω μεγάλη έκπληξη εάν δεν δείτε κάποια
σημαντική πρόοδο στην όλη διαδικασία τον Σεπτέμβριο».

Παρότι αρνήθηκε να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία, ο επικεφαλής του IIF υποστήριξε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στην πολυπλοκότητά της.

Ανοιχτή η επέκταση του rollover

Επίσης, ο κ. Νταλλάρα παραδέχθηκε ότι το ενδεχόμενο επέκτασης του χρονικού ορίζοντα λήξης των ελληνικών τίτλων κατά τέσσερα χρόνια, ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ομόλογα λήξης το 2024 εξετάζεται «σαν προοπτική». Πάντως, παρότι εκτιμά ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις, όσον αφορά τις λεπτομέρειες, ο ίδιος δεν θεωρεί ότι οι αλλαγές θα είναι ουσιαστικές σε σχέση με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο στόχος συμμετοχής του 90% των τραπεζών θα επιτευχθεί, καθώς «έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές».

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα