ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ... ΠΑΣΟΚ!
ΑΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Την πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Γιώργος Παπανδρέου, υποσχόμενος ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει το Σάββατο, είναι να πάει στον Κάρολο Παπούλια και να ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για τον ορισμό πρωθυπουργού κοινής αποδοχής. Μπορεί να μην είπε την...
επίμαχη λέξη "παραιτούμαι" (αυτό σημαίνει ότι θέλει να είναι
στα κέντρα λήψης αποφάσεων τις κρίσιμες στιγμές) και να μην μίλησε για εκλογές (αν και από αυτά που είπε, όπως και ο Βενιζέλος, φάνηκε ότι θα πάμε στις κάλπες το Μάρτιο- το αργότερο), όμως έκανε λόγο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δεν πέρασε όμως πολύ ώρα από τότε που το ξεστόμισε και... απορρίφθηκε.
Ο Αντώνης Σαμαράς, με τη δήλωση "οι
μάσκες έπεσαν, μόνη λύση είναι οι εκλογές", ήταν σαφής ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία. Η Αλέκα Παπαρήγα με το "σταματήστε τους εκβιασμούς", επίσης, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας με τον πύρινο λόγο του. Η Ντόρα Μπακογιάννη, με δήλωσή της, έκανε σαφές πως δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, αν δεν μετέχει η ΝΔ, απορρίπτοντας έτσι τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Ο Φώτης Κουβέλης, είπε επίσης όχι. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, παρότι είπε πως μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, θα είναι "κολοβή", δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας. Είπε μάλιστα πως θα προτείνει πρωθυπουργό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι, για ποια εθνική συνεννόηση, για ποια εθνική συνεργασία μιλάμε; Μιλάμε για μια νέα... κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ. Η συζήτηση, λοιπόν, δεν προχωρά, αφού και ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό, όχι μόνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και οποιοδήποτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Τι σημαίνει αυτό! Πιθανότατα, αν λάβουμε υπόψη και αυτό που είπε ο ΓΑΠ ότι δεν θέλει να μείνει "κενό" στη μετάβαση σε νέα κυβέρνηση, εφόσον νέα κυβέρνηση δεν θα μπορεί να υπάρξει, ότι θα παραμείνει ο ίδιος πρωθυπουργός!!!
Εδώ, βέβαια, με μια ψύχραιμη πολιτική ανάλυση, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για πόσο ακόμα θα κρατήσει η "παράταση ζωής" που έδωσαν σε αυτή την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έστω και αν ο ΓΑΠ βγήκε ενισχυμένος, με 153, μαζί με τη Λούκα Κατσέλη από τη διαδικασία, έστω και αν η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πολύ νωπή...

http://athenapost.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα