ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Η ανάδειξη του θέματος της οριοθέτησης των Ιχθυοκαλλιεργειών στα νησιά μας, μπορεί να αναστάτωσε τις τουριστικές περιοχές που αναφέρονται, οι κάτοικοι των οποίων είχαν μείνει ήσυχοι με την απόφαση του Δήμου Κεφαλονιάς που δεν συμφωνεί σε οποιαδήποτε αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος από τη μια και από την άλλη στο Δήμο Ιθάκης υπάρχει πλήρη απραξία μιας και ο Δήμαρχος κατοικοεδρεύει στη Ρουμανία αλλά και από ότι φαίνεται οι εναπομείναντες Αντιδήμαρχοι στην Ιθάκη αλλά και η νεοπροσληφθείσα ειδική σύμβουλος του Δημάρχου και μάλιστα σε θέματα Περιβάλλοντος αρκείται να συμπράττει με την.....
«άτυπη
σύμβουλο, εξωθεσμική και παράνομη σύμβουλο» αδελφή του Δημάρχου στο να διαθέτουν το χρόνο τους ως ένα άτυπο γραφείο τύπου που αναλώνει το χρόνο του σε απαντήσεις των ιστοσελίδων και μπλόκ που γράφουν «εναντίον» του Μεγάλου Αδελφού αλλά και την απραξία του Δήμου Ιθάκης.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 17/9 στο Αργοστόλι, στη ψηφοφορία επί του θέματος ήταν παρόντες 37 σύμβουλοι και το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: ΥΠΕΡ της εισήγησης ψήφισαν 26 σύμβουλοι. Οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι του Νομού που ψήφισαν υπέρ είναι: Τζιόγια Γρουζή, Βαγγέλης Φιορεβάντες, Σμαράγδα Σαρδελή, Ειρήνη Στεφάτου, Θόδωρος Γαλιατσάτος και Διονύσης Γεωργάτος. ΛΕΥΚΟ ψήφισαν 7 Σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων οι Κεφαλονίτες: Ηλίας Μπεριάτος και Μάκης Φόρτες. ΚΑΤΑ: Ψήφισαν οι Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, από Κεφαλλονίτες ο Δημήτρης Μαντζουράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από φιλικές ιστοσελίδες οι κάτοικοι των οριοθετημένων περιοχών στη Κεφαλονιά ταρακουνήθηκαν και οργανώνουν για το επόμενο διάστημα συσκέψεις στις τοπικές τους ενότητες, προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Εμείς εδώ στη Ιθάκη χαμπάρι δεν παίρνουμε για το τι συμβαίνει γύρω μας, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων και Δήμος Ιθάκης και Δήμος Ξηρομέρου (Εχινάδες), αλλά και ιδιώτες που διαθέτουν εκτάσεις στις συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν πάρει είδηση για τις επιπτώσεις των αποφάσεων του ΠΣ και των προτάσεων του Υπουργείου.
Μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια, σε θέματα που αφορούν το φυσικό μας περιβάλλον (Πολεοδομικά, Δασικό, Natura, Ιχθυοκαλλιέργειες κα) η ΙΘΑΚΗ είναι απούσα. Για το θέμα θα επανέλθουμε σύντομα.

www.ithacanews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα