Τώρα που διέγραψαν τον Κουρουμπλή, μήπως να κάνουν κάτι και με τον Μάντατζη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά ο «μεταρρυθμιστής» πρωθυπουργός μας, δεν θα μεταρρυθμίσει μόνο την Ελλάδα. Αποφάσισε να μεταρρυθμίσει και την Σοσιαλιστική Διεθνή!

Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς το σαββατοκύριακο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης (για να μην ξεχνιόμαστε), μετά από πρόταση του Προέδρου της Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου.

Πληροφορηθήκαμε μάλιστα πως ο κ. Παπανδρέου είχε....
διατυπώσει την πρότασή του μέσω επιστολών προς τους αρχηγούς των κομμάτων – μελών, με ημερομηνία 4 Απριλίου 2011.

Την ίδια εκείνη ημέρα ο κ. Παπανδρέου είχε δεχθεί στο γραφείο του στη Βουλή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τζορτζ Σόρος, γνωστό για τις υπέρ της αναδιάρθρωσης απόψεις του, οπότε μπορούμε να φανταστούμε ότι έπνεε ένας διεθνιστικός άνεμος στην ατμόσφαιρα.

Ο άνεμος ήταν τόσο διεθνιστικός, που τα spread σημείωναν άλλο ένα από τα πολλά ρεκόρ τους, οι οίκοι υποβάθμιζαν την υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, ρίχνοντας κι’ άλλο την τιμή της μετοχής της, το Σπήγκελ ξαναπροφήτευε την αναδιάρθρωση, ενώ μόλις την προηγουμένη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς είχε δηλώσει πως η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, πως «σε λίγο θ’ ανοίξουν μαντήλια και θα ζητιανεύουν» και άλλα τέτοια – αλλά δεν έλαβε επιστολή.

Εκ των υστέρων, λοιπόν, πληροφορούμεθα πως η 4η Απριλίου ήταν μια πολύ busy ημέρα για τον πρωθυπουργό.

Μέσα στο γενικό χάος, είχε επιδείξει αξιοζήλευτη ψυχραιμία και είχε αποφασίσει να γνωστοποιήσει στους ανά την υφήλιο «συντρόφους» την πρόθεσή του να αναμορφώσει την Σοσιαλιστική Διεθνή. Να την επανιδρύσει, όπως συμφώνησαν το περασμένο σαββατοκύριακο οι αξιωματούχοι της.

Κι’ εδώ που τα λέμε ένα διεθνιστικό λίφτινγκ το χρειάζεται. Ειδικά μετά τον καυγά που ξέσπασε στους κόλπους της το σαββατοκύριακο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης (για να μην ξεχνιόμαστε), μεταξύ των Παλαιστινίων και του εκπροσώπου του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, σχετικά με το ψήφισμα για το Μεσανατολικό.

Ο Ισραηλινός το χαρακτήρισε «μονομερές» και απείχε από την ψηφοφορία, ενώ οι Παλαιστίνιοι Μπαργούτι από την Εθνική Παλαιστινιακή Πρωτοβουλία και Σάαθ από την Φατάχ, τον κατήγγειλαν πως διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις που διατύπωσε το κόμμα του στη Ραμάλα.

Μύλος, δηλαδή. Δύσκολοι καιροί για διεθνιστές, σοσιαλιστές και αναμορφωτές.

Οι «Τούρκοι» του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας για διεθνισμούς και εθνικισμούς, δεν ξέρω αν παίζει κανένα ρόλο, αλλά υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση στηρίζεται και στις ψήφους δύο βουλευτών της μειονότητας με ιδιαίτερα προκλητικές και εθνικιστικές θέσεις.

Ψήφισαν κι’ αυτοί το Μεσοπρόθεσμο, ανήκουν δηλαδή κι’ αυτοί στην «υπερήφανη πλειοψηφία» που εξυμνεί όλη η Ευρώπη.

Κι’ ας έχουν οι ίδιοι στραμμένο το βλέμμα τους στην Τουρκία – του κ. Αρίντς που μας θεωρεί χρεοκοπημένους και προτρέπει τους «έξυπνους» Τούρκους να έλθουν σ
Keywords
Τυχαία Θέματα