Το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών του

Ένα διαφορετικό ραντεβού με την ιστορία για το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει η ψηφοφορία για το πολυνοσμοχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις τη δημιουργία
ενός αρραγούς μετώπου, μετά τη συνάντησή του με τον....
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Τόνισε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν δεν καθορίζουν μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και αυτό της ευρωζώνης.

Σημαντικό έρεισμα στην έκκληση Παπανδρέου αποτελεί η κοινή επιστολή των τριών υπουργών, Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση. Ήδη η παρέμβασή τους, από χθες που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει θέσει σε περίσκεψη τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και όχι μόνο.

Οι μεν βουλευτές τίθενται προ των ευθυνών τους, τα δε στελέχη του κινήματος σε όλη την Ελλάδα καλούνται να εγκαταλείψουν τις πρακτικές τελευταίων δεκαετιών.

Οι τρεις υπουργοί ήταν σαφείς: επέκριναν σειρά αποφάσεων, επιλογών και κατευθύνσεων που σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας και έφερναν στα μέτρα τους τη δημόσια πολιτική.

«Ήρθε, όμως, τώρα η ώρα της πληρωμής αλόγιστων "κατακτήσεων" και αλόγιστων εκλογικών νικών, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι ενδιαφερόμενοι πήραν το μήνυμα. Η κοινή επιστολή εκκινεί την περίοδο «ξεσκαρταρίσματος» στο βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Είναι έτοιμοι οι παλαιοκομματικοί να εργαστούν στην κατεύθυνση σωτηρίας της χώρας, αφήνοντας κατά μέρος τις προνομιακές τους σχέσεις με τμήματα της κοινωνίας;

Το διακύβευμα αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι ένα: η εκταμίευση της έκτης δόσης. Από την άλλη, το κυβερνών κόμμα οφείλει να τελειώνει με τα δικά του διακυβεύματα.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα