Το "Σύστημα"

Τι ονομάζω «το σύστημα».
Δεν υπάρχει κάποια οργάνωση με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο.
Το «Σύστημα» είναι το ανοιχτό σύνολο ανθρώπων που έχει ανυψώσει το στενό προσωπικό του συμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον της κοινωνίας ή των ομάδων στις οποίες μπορεί να καταταχθεί (εργασιακά, τοπικά, κοινωνικά). Είναι ανοιχτό γιατί η ένταξη κάποιου σ΄αυτό γίνεται με την απλή απόφαση του καθενός να......
αποδεχθεί την ολοκληρωτική δύναμη του συστήματος σαν μέσο επίτευξης

των προσωπικών στόχων. Δηλαδή από το μέλος ξεκινά η έγκριση ένταξής του στο σύστημα. Όταν κάποιος δημόσια
υπηρετήσει τους σκοπούς του συστήματος, δηλαδή την επιβολή των στενών ατομικών συμφερόντων εις βάρος των ομαδικών-κοινωνικών, έχει ήδη σχεδόν ενταχθεί. Στη δεύτερη φάση έρχονται σε άμεση επαφή μαζί του παλιότερα μέλη του συστήματος και τον εντάσουν στις παρέες τους. Η ένταξη έχει ολοκληρωθεί.
Δεν υπάρχει απαραίτητα κεντρική οργάνωση. Αν κάποιος είναι μέλος του συστήματος σε μια ομάδα, είναι αυτόματα μέλος του όλου συστήματος. Όταν ένα μέλος που ανήκει σε μια ομάδα χρειαστεί υποστήριξη που μπορεί να την βρει μόνο από άλλη ομάδα, ψάχνει μέσω των αρχικών επαφών του από μέλη του συστήματος να βρει το μέλος εκείνης της ομάδας που είναι ενταγμένο στο σύστημα και του ζητά τη βοήθειά του. Έτσι διευρύνει τις γνωριμίες του σε μέλη του συστήματος και μ΄αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται αυτόματα στην οργάνωση. Δηλαδή, η θέση του μέλους στην ιεραρχία του συστήματος καθορίζεται από το εύρος και το πλήθος των γνωριμιών του με άλλα μέλη.
/theoreio.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα