Το ...σπασμένο τηλέφωνο φταίει για τον βουλευτή του ενός εκατομμυρίου!

Στην αντεπίθεση με διευκρινίσεις περί δείγματος 300 πολιτικών προσώπων και όχι των τριακοσίων της Βουλής πέρασε σήμερα ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Προσελθείς μετά από αίτημά του στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Νικολούδης εξαπέλυσε δριμύ
κατηγορώ κατά δημοσιογράφων αλλά και όσων εκ του πολιτικού κόσμου έριξαν πάνω του λίθους που δεν αρμόζουν σε έναν δημόσιο λειτουργό, αναφορικά με τον σάλο που ξέσπασε προ ημερών για τον....
βουλευτή που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό αλλά τελικά επρόκειτο για τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Απέφυγε όμως να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί καθώς αν είχε εξαρχής μιλήσει για δείγμα 300 ατόμων επί συνόλου 4.000 πολιτικών που είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες δεν θα είχε δημιουργηθεί όλη αυτή η αναστάτωση με τα γνωστά αποτελέσματα.

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι όπως τα λέτε. Ας κάνατε μία μικρή δήλωση ότι δεν είναι βουλευτής», σχολίασε εύλογα ο κ. Τραγάκης από τη Ν.Δ.

«Αν έλεγα δεν είναι βουλευτής θα λέγανε αμέσως ότι είναι Υπουργός», συμπλήρωσε ο κ. Νικολούδης προσθέτοντας μάλιστα τεχνηέντως ότι «για λαχεία και ΠΡΟΠΟ μια χαρά συνεννοηθήκαμε μυστικά πως είναι ένα πεδίο διακίνησης μαύρου χρήματος».

Ο κ. Νικολούδης έριξε την ευθύνη στο... σπασμένο τηλέφωνο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί «αν κάποιοι έβλεπαν τα πρακτικά με τη στοιχειώδη προσοχή», επικρίνοντας τις πιέσεις που δέχθηκε ώστε στο όνομα της διαφάνειας ο ίδιος να παραβεί τον νόμο.

«Τι θα γινόταν αν εγώ λύγιζα; Που θα έβρισκα μετά τόπο να κρυφτώ και φύλο συκής να κρύψω τη γύμνια της νομιμότητας», διερωτήθηκε. Έκανε ακόμη χρήση συγκεκριμένου παραδείγματος που όπως είπε δεν είναι «ούτε απίθανο ούτε υποθετικό», περί Γ.Γ. Υπουργείου ο οποίος είναι παντρεμένος, είχε κάποιες νόμιμες συναλλαγές και μέρος αυτών πήγαιναν στην φιλενάδα του διερωτώμενος πως θα νομιμοποιούνταν να δημοσιοποιήσει το όνομά του.

«Δεν ήταν αυτό το όνομα. Ήταν κάποιου άλλου το οποίο συγκαλύφθηκε εκ νέου με την βοήθεια του πολιτικού κόσμου και σας το λέω ευθέως αυτό», κατήγγειλε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Αν είναι να έρχομαι εδώ και να με αντιμετωπίζουν με την καχυποψία που με αντιμετωπίσατε ούτε για λαμογιές θα λέω ούτε για τίποτα. Λυπάμαι που δεν δείξατε στην πράξη ότι είμαι έμπειρος», κατέληξε ο κ. Νικολούδης.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα