Το πολιτικό φαινόμενο του Ηλία Μόσιαλου!

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Τι είναι αυτό που θεωρείται κίνημα αλλά είναι μονάδα; Μην είναι βόας, μην είναι κροταλίας; Ίσως να είναι ο υπερ-υπουργός Ηλίας!

Πρόκειται για τη μεγάλη ακαδημαϊκή φυσιογνωμία που επέλεξε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για να επανδρώσει το....
ψηφοδέλτιο Επικρατείας και να φέρει τα πάνω-κάτω στην ΕΡΤ και τα ΜΜΕ.
Κυρίες και κύριοι, αυτός είναι ο Ηλίας Μόσιαλος! Ο άνθρωπος που δημιουργεί το κίνημα του ενός υπουργού και προάγει την ιδέα του Μοσιαλισμού!

«Και γιατί ασχολούνται πάλι με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;» θα αναρωτιόταν κάποιος που δεν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο κυβερνητικό ρεπορτάζ. Πέρα από τον μεγάλο εκσυγχρονισμό που θέλει να φέρει στην ελληνική κοινωνία καταργώντας την ΕΤ1, ο κ. Ηλίας Μόσιαλος φέρεται να έχει ξεσπαθώσει το τελευταίο διάστημα εναντίον των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων.

Δεν γνωρίζουμε αν οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ «ανήκουν σε πράσινες κλαδικές από τα γεννοφάσκια τους» αλλά και να συνέβαινε το κόμμα που κυβερνά δεν τις ελέγχει;

Λύση του μυστηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία-μυστήριο του κυβερνητικού εκπροσώπου από την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ δικαιολογήθηκε. Ο κ. Μόσιαλος δεν δηλώνει μέλος του κυβερνώντος κόμματος (σ.σ. τότε πώς μετέχει στην κυβέρνησή του). Ταυτοχρόνως δεν φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα πρόσωπα που ασχολήθηκαν παλαιότερα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων όπως είναι ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης και ο κ. Νίκος Αθανασάκης, παρότι ο τελευταίος έχει δείξει διάθεση για συνεργασία μαζί του.

Δεν τρέφει όμως και τα καλύτερα συναισθήματα για τους δημοσιογράφους, ο αγαπητός μας κ. Μόσιαλος. Γιατί άραγε; Οι δημοσιογράφοι δεν του φέρονται με τον καλύτερο τρόπο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών; Μήπως επειδή τού αποδίδεται η κακιούλα κατά των συνδικαλιστών δημοσιογράφων ότι δήθεν θυμίζουν «συνταξιούχους χίπιδες»;

Κι αν αληθεύει αυτή η σκέψη, τι πειράζει; Και στο London School of Economics υπάρχουν ξένοι καθηγητές που είναι πιο Βρετανοί κι από τους Άγγλους. Σε πιάνει λιποθυμία από τη ναφθαλίνη, όχι τόσο πολύ από τα ρούχα τους, όσο από τη σκέψη τους που υποτίθεται πως είναι και ευρωπαϊκή ή προοδευτική.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν δεχθεί συστάσεις από προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική συμπεριφορά και τις κινήσεις του κ. Μόσιαλου.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι τόσο οι κυρίες Άννα Νταλάρα και Μιλένα Αποστολάκη, όσο και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακόμα και σε ζητήματα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του. Σ’ αυτά τα πρόσωπα να προσθέσουμε φυσικά και την πρώην υπουργό Εργασίας, την κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία ακόμα θυμάται πόσες φορές ακύρωσε πολιτικές διαβουλεύσεις και ενέργειές της με τις εκ της Εσπερίας (όπως τις εμφάνιζε) απόψεις του.

Μόνο π
Keywords
Τυχαία Θέματα