Το μυστικό της Αλέκας…

Μια χαρά τα πάει η Αλέκα αυτό τον καιρό. Το ΚΚΕ εμφανίζεται πιο αποφασιστικό απ’ όλους εναντίον του ΔΝΤ και των σκληρών μέτρων Παπανδρέου, κρατάει τις κινητοποιήσεις του σε όρια που να μην προκαλεί την εντύπωση ότι επιδιώκει τυφλές εκρήξεις…αλλά και κερδίζει περισσότερο απ’ όλα τα μικρά κόμματα στις δημοσκοπήσεις.Ποιο
είναι όμως το μυστικό της Αλέκας; Ότι επιμένει σε δυο-τρεις βασικές θέσεις αμετακίνητα, χωρίς να .....
λαμβάνει υπόψη τα κόλπα της επικοινωνίας και χωρίς να καταφεύγει κάθε τόσο σε ελιγμούς, πράγμα που εμπεδώνει η σοβαρή της εικόνα στην κοινή γνώμη.

Ταυτόχρονα τους έχει όλους στο κόμμα στο ένα πόδι, έτσι που να μην εκδηλώνεται ούτε υποψία εσωκομματικής αντιπολίτευσης και τριβών, πράγμα που επίσης εκλαμβάνεται, καλώς ή κακώς, ως θετικό από ένα κόσμο που έχει βαρεθεί τους σκυλοκαβγάδες. Ε, τι άλλο θέλει κανείς, σε μια κατάσταση όπως η σημερινή, για να δηλώνει ότι, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με το ΚΚΕ, αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της ηγεσίας του –δηλαδή της Αλέκας;

Η Αλέκα της Μεγάλης Παραδοχής

Η Αλέκα Παπαρήγα, που ο πολύς κόσμος την αποκαλεί σκέτη Αλέκα, δεν διαθέτει τα επικοινωνιακά χαρίσματα και την πολιτική ευελιξία του προκατόχου της Χ. Φλωράκη, ούτε βέβαια το ρητορικό ταλέντο άλλων ιστορικών στελεχών της Αριστεράς.

Κατάφερε όμως να αντέξει στη θέση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ περισσότερο από κάθε άλλο προκάτοχό της στην ιστορία κι αυτό δεν είναι παίξε γέλασε για όποιον ξέρει πόσο εύκολα στο κόμμα αυτό η απόλυτη αφοσίωση στα πρόσωπα μετατρέπεται σε απόλυτη εμπάθεια και άρνησή τους.

Ποιο είναι το μεγάλο κατόρθωμα που της πιστώνουν; Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι πέτυχε, σε συνθήκες δύσκολες και μπερδεμένες, να κρατήσει το κόμμα της όρθιο και μάλιστα να αποκαταστήσει ένα μέρος της ζημιάς που αυτό υπέστη με την κατάρρευση του υπαρκτού και τη μεγάλη διάσπαση του 1991…

Με αποτέλεσμα το κόμμα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακτήσει τα πριν το 91 εκλογικά του ποσοστά, να είναι σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά ΚΚ της Ευρώπης, να εκπροσωπείται στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα κινήματα, να έχει ισχυρή οργάνωση νεολαίας και να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Πράγμα που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μεγάλα ΚΚ, όπως το Γαλλικό, ναυάγησαν στον τυφώνα του ’89 και στο επακόλουθο τσουνάμι που σάρωσε τις βεβαιότητές τους.

Πώς κατάφερε η Αλέκα –γιατί ότι τα κατάφερε δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς- να περιορίσει τις απώλειες του κόμματός της και να αποφύγει το ναυάγιο; Φέρνοντας στην επιφάνεια και ξαναδίνοντας αίγλη σε μια Μεγάλη, στρατηγική, θεμελιώδη Παραδοχή, που έγινε το σύγχρονο ευαγγέλιο του ΚΚΕ και που πάνω της στήριξε και στηρίζει την ανοικοδόμησή του.

Τη Μεγάλη Παραδοχή ότι το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη δύναμη που αντιτίθεται στο σύστημα, που διαθέτει πολιτική γραμμή εντελώς ιδιαίτερη και αντίθετη με τη γραμμή όλων των άλλων κομμάτων, που διαθέτει στελέχη και μέλη ασύγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα