Το μεγαλύτερο παραδικαστικό πίσω από την ασυλία στον Μαρτίνη

Ως βιομηχανία έκδοσης απαλλακτικών βουλευμάτων και αποφάσεων υπέρ του Ανδρέα Μαρτίνη λειτουργεί εδώ και χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη.
Η ευμενής δικαστική μεταχείριση του Μαρτίνη, αποτελεί εισιτήριο για ανέλιξη μέχρι την κορυφή της δικαστικής ιεραρχίας.
Ένα νέο απαλλακτικό βούλευμα υπέρ του Ανδρέα Μαρτίνη εξέδωσε στις....
30/6/2011 η «αδέκαστη», ελληνική δικαιοσύνη, Ένα βούλευμα προκλητικό, με αιτιολογικό που δεν αντέχει ούτε στην κριτική πρωτοετούς της νομικής. Πρόκειται για το υπ΄αριθμ. 2137/2011 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών
Αθηνών.
Εναντίον του Ανδρέα Μαρτίνη, που ελέω του συστήματος δικαστικοοικονομικοεκδοτικοδημοσιογραφικής και πολιτικής διαπλοκής, διαφεντεύει επί τρεις 10ετίες τον ΕΕΣ, και διαχειρίζεται κατά το δοκούν την κρατική επιχορήγηση και πλήθος κληροδοτημάτων, είχε ασκηθεί μία ακόμη ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Ακολούθησε όμως και αυτή την πεπατημένη επιβεβαιώνοντας ότι, η ελληνική δικαιοσύνη εφαρμόζει το «δίκαιο του ισχυρού».
Η ποινική δίωξη εναντίον του προέδρου του ΕΕΣ και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, είχε ασκηθεί μετά από το από 20/3/2006 υπόμνημα – καταγγελία της Ευαγγελίας Σταύρακα πρώην μέλους του ΔΣ του ΕΕΣ, προς τον 4ο ειδικό ανακριτή.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ανδρέας Μαρτίνης και τον ελεγχόμενο από αυτόν ΔΣ, προχώρησε σε εκποίηση σειράς κληροδοτημάτων του ΕΕΣ στο ήμισυ της αγοραίας αξίας τους, έχοντας προηγουμένως με στημένες εφετειακές αποφάσεις αλλάξει τη θέληση των διαθετών. Από το εισπραχθέν τίμημα ποσό 3.000.000 ευρώ χορηγήθηκε στις 22/12/ 2005 ως δάνειο στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ έναντι 6μηνιαίου επιτοκίου 1%, με χρόνο εξόφλησης τον Ιούνιο 2006, με χειροπιαστή ζημία για τον ΕΕΣ.
Είναι δε αμφίβολο αν το ποσό αυτό επεστράφη στον ΕΕΣ, καθώς ως λέγεται δεν επρόκειτο περί δανείου αλλά περί δωρεάς. Χαρακτηρίστηκε δε δάνειο για να μην καταβληθεί ο φόρος δωρεάς που είναι 45%.
Μόνο ένας πραγματικός σε βάθος διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή, θα δείξει αν και πότε επεστράφη το ποσό αυτό και θα αποκαλύψει το διαχειριστικό όργιο δεκαετιών.
Η καταγγελίες της κυρίας Σταύρακα δεν περιορίζονται μόνο στις εκποιήσεις των κληροδοτημάτων και το δάνειο προς το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, αλλά και σε αμφιλεγόμενες χορηγίες που δεν προβλέπονται ούτε από το καταστατικό του ιδρύματος, ούτε σύμφωνες είναι με τη βούληση των διαθετών.
Πάνω από 7 χρόνια χρειάστηκε η χειραγωγούμενη και διαπλεκόμενη ελληνική δικαιοσύνη να μεθοδεύσει την δια βουλεύματος απαλλαγή του Μαρτίνη, προστατεύοντας την ίδια και τον εκλεκτό της από τη βάσανο του ακροατηρίου.

Μια απλή μελέτη του βουλεύματος, αποκαλύπτει ότι έχει εκδοθεί κατά παραγγελία.
Είναι ανεπαρκές ως προς την αιτιολογία και ατελές ως προς την ουσία της υπόθεσης με λογικά κενά και αντιφάσεις και στερούμενο της απαιτούμενης από το Σύνταγμα πλήρους, ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.
Πέραν βέβαια του ότι ελέγχεται νομικά και κατά το μέρος που παύει οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής
Keywords
Αναζητήσεις
στυρακα μαρτίνης
Τυχαία Θέματα