Το λάδι Μαρόκου 16 ευρώ στα γαλλικα ραφια...Το ελληνικο ??? ΠΑΠΑΛΑ !!!

Το λάδι Μαρόκου 16 ευρώ!

Δείτε πώς οι αγροτοπατέρες κατέστρεψαν το δικό μας προϊόν - Στο αυτόφωρο σήμερα ο Βακόντιος γιατί δεν πλήρωσε το δώρο

Την ώρα που οι ελληνικές επιχειρήσεις αδυνατούν να πουλήσουν όσο – όσο ακόμα και χύμα το ελαιόλαδο στους Ιταλούς εμπόρους (εκεί φθάσαμε!), οι Παλαιστίνιοι και οι Μαροκινοί έχουν τοποθετήσει προσεγμένες συσκευασίες των λαδιών τους στα πολυκαταστήματα της Γαλλίας, σε τιμές 15-16 ευρώ ανά λίτρο!

Οι Έλληνες ομογενείς που κατάγονται από.....
ελαιοπαραγωγικά χωριά της Κρήτης και ακούνε τους γονείς τους να αγωνιούν πώς θα πουλήσουν ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές το ελαιόλαδο τους, εκφράζουν την πικρία και την απορία τους, γιατί να απουσιάζει το κρητικό προϊόν από τις ξένες αγορές, ενώ η Παλαιστίνη, με τα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει καταφέρει να τοποθετήσει το λάδι της στα γαλλικά σούπερ - μάρκετ.

Βιολογικό λάδι Παλαιστίνης-Μαρόκου με 16 ευρώ το λίτρο!

Εκείνοι κέρδισαν το στοίχημα και μπήκαν στα γαλλικά σούπερ μάρκετ

Την ώρα που οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί δεν μπορούν καν να πουλήσουν το ελαιόλαδο τους έστω και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, οι επιχειρήσεις όχι μόνο της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά του Μαρόκου και της Παλαιστίνης έχουν τοποθετήσει το λάδι τους στα ράφια της Δυτικής Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα λίτρο ελαιόλαδου από...
την Παλαιστίνη (υπάρχει ελαιοκαλλιέργεια στα κατεχόμενα) πωλείται στην αγορά της Γαλλίας στη διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 15 ευρώ ανά λίτρο.

Και είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο τα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός!!

Στα ράφια των γαλλικών σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί όμως και συσκευασίες βιολογικού λαδιού από το Μαρόκο στην τιμή των 16 ευρώ ανά λίτρο! Έλληνες που ζουν στη Γαλλία αλλά κατάγονται από ελαιοπαραγωγικά χωριά της Κρήτης εκφράζουν την πικρία τους βλέποντας τις τιμές στα ράφια των ξένων πολυκαταστημάτων.

Τις σχετικές φωτογραφίες μας έστειλε η κάτοικος Νορμανδίας, κρητικής καταγωγής Αριστέα Μαραγκάκη – Delacroix, εκφράζοντας την πικρία και την απορία της γιατί το κρητικό λάδι να μην έχει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές.

Υψηλοί στόχοι από τις επιχειρήσεις του Μαρόκου

Σε περίοπτη θέση δεσπόζει στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας το μαροκινό βιολογικό λάδι. Οι συσκευασίες είναι αρκετά προσεγμένες, του μισού λίτρου και αναγράφουν τιμή 7,99 ευρώ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, το Μαρόκο επιδιώκει διπλασιασμό της παραγωγής ελιάς μέχρι το 2015 και των εξαγωγών του σε ελιές έως το 2018. Η χώρα παράγει 60.000 τόνους επιτραπέζιων ελιών και 120.000 τόνους ελαιόλαδου ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου, ενώ η ελαιοπαραγωγή είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της μαροκινής οικονομίας όπου απασχολείται προσωπικό 400.000 ατόμων. Ανάμεσα στις κυριότερες ποικιλίες είναι όπως και στην Κρήτη η κορωνέικη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το
Keywords
Τυχαία Θέματα