"το Καστελόριζο μας φτάνει"

Εαν το κράτος τότε (τον Μάιο) έκανε στάση πληρωμών για να μη δανιστεί 110 Εκ. Ευρώ, ο Έλληνας θα την έβγαζε για κανα-δυο μήνες (κάτι λίγο είχε αποθηκεύσει στην άκρη).

Όμως με την τακτική του ΔΝΤ γίνεται το εξής:

1) Αυτό το στάδιο λέγεται "ξεσκισμα της μπαταρίας του λαπτοπ"
Σου λένε οι τύποι του....
ταμείου: «Πάρτε τα λεφτά μας έντοκα, δώστε τα στις τράπεζες (τα 108 εκεί έχουν πάει) και κόψτε τα πάντα όλα στους κακομοίριδες τους Έλληνες».
Eπειδή δε θες όμως να διαταράξεις το βιωτικό σου επίπεδο αμέσως, θα αρχίσεις να καταναλώνεις από αυτά που έχεις μαζέψει μέχρι τότε (αν έχεις μαζέψει κάτι).

2) Αυτό το στάδιο λέγεται "παίρνω ρεύμα από το γείτονα αλλά μπορεί να χάσω το σπίτι"
Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα που δε θα έχεις κάνει αυτά που λέει το πρόγραμμα και θα "πρέπει" να σου πουνε "σου κόβουμε...μαστούρι...την επόμενη δόση,", εσύ επειδή δεν έχεις μία στην τσέπη (αφού θα έχεις φάει κι εκείνα τα λίγα που είχες) θα λιμοκτονήσεις. Για να μην πεθάνεις της πείνας, αυτοί θα σου πουν «επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι πάρε να φας με κάποια ακόμη δανεικά» (μη ξεχνέσαι όμως, κι αυτά για τις τράπεζες είναι), «αλλά υποθήκευσέ μας κανα δυο νησάκια».

3) Αυτό το στάδιο λέγεται "πάει το σπίτι"
Θα το σκεφτείς, θα το σκεφτείς (θα συναινέσει κι η άλλη μεριά – κι αν δεν συναινέσει, θα τα βρείτε μετά τις "αναγκαστικές" εκλογές) στο τέλος θα υποκύψεις. Μη νομίσεις οτι θα αλλάξει κάτι όμως, τίποτα δε θα γίνει (πάλι) και μετά από κανα χρόνο πάλι θα σου πουν «δεν έκανες ότι λέει το νέο πρόγραμμα και επομένως τέρμα τα τάλαρα! Και επειδή εμείς του ΔΝΤ είμαστε πολύ καλοί άνθρωποι δε θέλουμε κανα τεράστιο νησί...το Καστελόριζο μας φτάνει»

Αναγνώστης Φ.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα