Το Ελληνικό περιμένει... Κατάρ

Διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο, θα προκηρύξει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε τστο Reuters o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρίας Ελληνικό ΑΕ που ανέλαβε την διαχείριση του έργου.

Η αξιοποίηση της έκτασης εντάσσεται στο φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης με στόχο την....
άντληση 50 δις ευρώ έως το 2015 που θα κατευθυνθούν στην μείωση του υπέρογκου δημοσίου χρέους
της χώρας.

Η κυβέρνηση βρισκόταν σε συζητήσεις με το Κατάρ για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκτασης, επιδιώκοντας έσοδα ύψους 5-7 δις ευρώ. Τελικά όμως αποφάσισε να πραγματοποιήσει ανοιχτό διαγωνισμό με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών.

"Θα ξεκινήσουμε την διαδικασία γύρω στον Σεπτέμβρη", είπε ο Σπύρος Πολλάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. "Αναμένουμε το Κατάρ να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους".

Η κυβέρνηση προσπαθούσε για πολύ καιρό να προσελκύσει το πλούσιο εμιράτο για να επενδύσει στο έργο αξιοποίησης της έκτασης, ωστόσο, οι ελπίδες για μια απ' ευθείας διακρατική συμφωνία εξανεμίστηκαν και η κυβέρνηση προχωρά τώρα σε διεθνή διαγωνισμό.

"Υπήρξε ένα διάστημα που πραγματοποιούνταν συζητήσεις για την υπογραφή συμφωνίας απ' ευθείας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Η πιο πρόσφατη σκέψη είναι να πάμε σε διαγωνισμό", είπε ο Πολλάλης που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην εταιρία αξιοποίησης τον Ιούνιο και είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ.

Η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων επέλεξε τον Μάρτιο την Citigroup C.N και την Τράπεζα Πειραιώς

Reuters

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα