Τις ανάγκες σε σχολική στέγη εξεταζουν ο δήμος της Πάτρας και η Περιφέρεια

Συνολική επισκόπηση των στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σχολεία της Πάτρας, θα γίνει σε συνάντηση που θα έχουν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Γιάννη Δημαρά.

Αυτό συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Αλεξόπουλος, με τον Δήμαρχο Πατρέων, κατά τη....
διάρκεια της κατάληψης του 16ου Δημοτικού Σχολείου της Αγιάς και του αποκλεισμού της οδού Νοταρά στην Πάτρα,
από τους μαθητές και τους γονείς τους που διαμαρτύρονταν για το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου.

Όπως είναι γνωστό, η αρμοδιότητα κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων έχει πλέον περιέλθει στους Δήμους, ωστόσο πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι, το συντομότερο δυνατόν, να συμφωνηθούν με τον Δήμο Πατρέων, συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες αμέσως μετά θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει μελέτες -με μεγάλο βαθμό ωριμότητας- για κατασκευές νέων σχολικών κτιρίων στην Πάτρα και οι μελέτες αυτές έχουν ήδη τεθεί υπόψη της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε και σήμερα στον κ. Δημαρά ότι η Περιφέρεια αναμένει από την δημοτική αρχή την σύμφωνη γνώμη της, ώστε αμέσως μετά και με βάση ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα συμφωνηθεί, οι δυο φορείς να προχωρήσουν στην προετοιμασία ένταξης των νέων σχολικών κτιρίων στο ΕΣΠΑ και στην εξασφάλιση των σχετικών πόρων.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος «σε συνεργασία με την δημοτική αρχή της Πάτρας και με βάση τις έτοιμες μελέτες που υπάρχουν είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσουμε από κοινού στον προγραμματισμό των αναγκαίων έργων ώστε ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της σχολικής στέγης στην Πάτρα».

http://e-aftodioikisi.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα