Την τελευταία στιγμή ο ΛΑ.Ο.Σ αποσοβεί έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους

Την τελευταία στιγμή ο ΛΑ.Ο.Σ αποσοβεί έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους: Ο Σταύρος Δήμας επιβεβαιώνει εγγράφως ότι κανένας δημόσιος φορέας δεν πρέπει να μετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις όπου μετέχουν και τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Πραγματικά την υστάτη στιγμή ο ΛΑ.Ο.Σ καταφέρνει να αποσοβήσει την συμμετοχή Ελληνικών αυτοδιοικητικών
και οικονομικών φορέων στην “Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης” στις 8 Δεκεμβρίου μαζί με το …
ψευδοκράτος (!) και παράλληλα προκαλεί σαφή γραπτή τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δήμα περί “μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις μέσω των οποίων προβάλλεται το ψευδοκράτος”.

Το θέμα ανακινήθηκε κατόπιν εντολών του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Εκπρόσωπο του Κόμματος Κ. Αϊβαλιώτη ο οποίος υπέβαλε προ μηνός ερωτήσεις προς τα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας, Εσωτερικών και Πολιτισμού και επεσήμαινε τον κίνδυνο έμμεσης αναγνώρισης του ψευδοκράτους λόγω της πρόθεσης συμμετοχής στην Τουριστική Έκθεση Σμύρνης φορέων όπως η Περιφέρεια Β Αιγαίου, ο Δήμος Σάμου και το Επιμελητήριο Σάμου, “χωρίς εθνόσημο” (!) όπως ανέφεραν οι πληροφορίες…

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δήμας επισημαίνει στην γραπτή απάντηση που απέστειλε στον Κ. Αϊβαλιώτη ότι ενημερώθηκαν τα παραπάνω Υπουργεία “για την ανάγκη πιστής τήρησης της πάγιας θέσης μας περί μη Ελληνικής συμμετοχής σε εκδηλώσεις μέσω των οποίων προβάλλεται το ψευδοκράτος” και προσθέτει ότι “Δημόσιες υπηρεσίες, πολίτες, άτομα και φορείς που σχετίζονται με το Ελληνικό κράτος δεν πρέπει να μετέχουν σε εκδηλώσεις ή εκθέσεις στις οποίες επιδιώκεται η προβολή αντίστοιχων φορέων του ψευδοκράτους και των συμβόλων του, με απώτερο στόχο την έμμεση αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα”.
melostisneos.wordpress.com
Keywords
Τυχαία Θέματα