ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Συγχαίρουμε θερμά την αγωνιστική αδελφότητα “Ο Σωτήρ”, για τις ξεκάθαρες και ομολογιακές θέσεις της για το θέμα της ηλεκτρονικής φυλακής.

Το ερώτημα που πλανάται στο νου των πιστών είναι το εξής. Θαυμάσια η συγκέντρωση κατά της “Κάρτας του πολίτη” στην Κόνιτσα με την....
παρουσία μάλιστα του ιδίου του Σεβασμιότατου Κονίτσης Ανδρέα - ενός λαμπρού ιεράρχη της Εκκλησίας μας -, θαυμάσια και τα σχόλια του περιοδικού “Ο Σωτήρ”, του ιστολογίου “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” και άλλων καλών πατέρων και αδελφών που αγωνίζονται τον καλό αγώνα της πίστεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όμως φαίνεται να έχει αποδεχθεί τις εξηγήσεις της Πολιτείας ως επαρκείς ότι η “Κάρτα του πολίτη” και οι άλλες ηλεκτρονικές κάρτες - που ετοιμάζεται να εκδώσει η Πολιτεία - είναι ακίνδυνες, επειδή δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν τον δυσώνυμο αριθμό 666 στον κωδικό τους (που προκαλεί το συναίσθημα των πιστών), και επειδή - κατά τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων πάντοτε - δεν θα περιέχουν προσωπικά δεδομένα.

Τελικά τι συμβαίνει; Αν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικές, γιατί δεν εξαπολύει εγκύκλιο στο χριστεπώνυμο πλήρωμα η Εκκλησία και να εξηγήσει στους πιστούς τι συμβαίνει και να καθησυχάσει τη συνείδησή τους; Αν πάλιν τα στοιχεία που δόθηκαν από την Πολιτεία δεν είναι επαρκή και πάλιν γιατί δεν διαφωτίζεται το ποίμνιο της Εκκλησίας;Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα