ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Δίνουν και παίρνουν οι αναλύσεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την επικείμενη γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Εκείνο που δυσκολεύομαι να αντιληφθώ είναι ο.....
λόγος που η Τουρκία φαίνεται να βάζει τον εαυτό της σε μια τόσο δύσκολη θέση έναντι των Αμερικανικών, των Εβραικών ακόμη και των Ρωσικών συμφερόντων.

ΕΥΚΟΛΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το να αντιστρατευτεί τα συμφέροντα της Κύπρου
ή της Ελλάδας είναι ότι πιο εύκολο για την Τουρκία. Το δόγμα των διεθνών σχέσεων ότι ισχύς των όπλων επιβάλλει το δίκαιο ουδέποτε διαμφισβητήθηκε στην ιστορία.
Αφού, λοιπόν, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι καταφανώς ανίσχυρες μπροστά στην Τουρκική υπεροπλία και θρασύτητα είναι φυσικό να εξαναγκάζονται να υποχωρούν και να εξευτελίζονται όταν έρθουν σε διαμάχη με τους προαιώνιους εχθρούς του Εθνους μας.

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής έχει καταστεί εν τοις πράγμασιν ο υπερνομάρχης της Θράκης και η Τουρκία εργάζεται πυρετωδώς για τον πλήρη εκτουρκισμό της. Τελευταία οι άφιλοι γείτονές μας ξεσηκώνουν και τους μουσουλμανικής καταγωγής κατοίκους των Δωδεκανήσων και ο Θεός να βάλει το χέρι Του για το τι θα επακολουθήσει.
Ούτε που τολμά να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα της ζώνη η Ελλάδα στο Αιγαίο, επειδή τρέμει το casus belli της Τουρκίας, ενώ δέχτηκε να συζητά με την Τουρκία την εθνική της κυριαρχία στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα.

Εγκατέλειψε καταντροπιασμένη πρώτα την Κύπρο στα χέρια του Αττίλα, επειδή έπεφτε μακρυά και αργότερα τα Ιμια, όπου ο άνεμος πήρε την Ελληνική σημαία, αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει νόμιμα στο Αιγαίο με τη συμφωνία της Μαδρίτης και ο κατάλογος των υποχωρήσεων δεν έχει τελειωμό.

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οσο για την Κύπρο καλύτερα να μη συζητούμε. Με την υπογραφή της συγκατάνευσε να δοθεί στην Τουρκία καθεστώς ενταξιακών διαπραγματεύσεων και για να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας του κατακτητή της.!!! Αντί η ένταξη της Κύπρου στην Ενωμένη Ευρώπη να σηματοδοτήσει αλλαγή πορείας στο Κυπριακό και δυναμική διεκδίκηση των δικαίων της Κύπρου, έγινε ακόμη ένα μέσο εκβιασμού της Τουρκίας για να καταπατήσει τα Ελληνικά εθνικά δίκαια.

Η ΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ως να μην έφταναν οι υπόλοιποι εθνικοί εξευτελισμοί τώρα η Τουρκία διαμφισβητεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας και της Κύπρου να ανακηρύξουν την ΑΟΖ και να την εκμεταλλευθούν οικονομικά. Ως εδώ τίποτα παράξενο για τη συμπεριφορά της άφιλης γείτονος.

Το παράξενο όμως είναι ότι η Τουρκία προκαλεί ανοιχτά, όχι απλά την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Ρωσία.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα