Τι μας λέει και τι δεν μας λέει ο κ. Παπαδήμος

Απολογισμό έργου για τον ένα μήνα πολιτικού βίου της κυβέρνησής του κάνει, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σημειώνοντας ότι έχει πετύχει σημαντικά πράγματα, αγνοώντας βεβαίως ότι τα πολύ σοβαρά προβλήματα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες παραμένουν και μάλιστα γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα.

Τι μας λέει ο Πρωθυπουργός; Ότι στις πρώτες 30 ημέρες:

- Λειτουργεί μια κυβέρνηση ευρύτερης διακομματικής στήριξης, που ......
δημιουργεί
συνθήκες εθνικής συνεργασίας (στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνονται τελείως διαφορετικά πράγματα).

- Εξασφαλίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ (αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη θετικό. Ας φρόντιζε η κυβέρνησή του να εισπράξει ανείσπρακτους φόρους για να μην χρειαστεί η έκτη δόση).

- Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012 με μεγάλη πλειοψηφία 258 ψήφων. Ο προϋπολογισμός αυτός εφόσον υλοποιηθεί θα αλλάξει ουσιαστικά τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα θέσει τις βάσεις για μια σταδιακή ανάκαμψη από το επόμενο έτος (Θα αλλάξει όμως προς το χειρότερο την καθημερινότητα του πολίτη, καθώς οι φόροι διαδέχονται ο ένας τον άλλο και ο οικογενειακός προϋπολογισμός γίνεται είδος προς εξαφάνιση).

Η κυβέρνηση προχωρά αποτελεσματικά στην εφαρμογή των μέτρων που περιέχονται στο πρόγραμμά της», σημειώνει ο κ. Παπαδήμος, συνεχίζοντας -λέμε εμείς- αμέριμνος και ατάραχος την... εθνικής συνεργασίας Πρωθυπουργική του θητεία...

briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα