Τι αναφέρουν στο υπόμνημά τους οι δύο εισαγγελείς

Στο αρχείο οδεύει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η έρευνα που διεξάγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους λόγους που προ διημέρου οδήγησαν σε παραίτηση τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
Οι δύο εισαγγελείς προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής ουσιαστικά στην ανάκληση των παραιτήσεών τους μετά τις......
διευκρινίσεις που έδωσαν προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Μακρή, στο γραφείο του οποίου παρέμειναν λιγότερο από 15 λεπτά.
«Δώσαμε
ένα υπόμνημα, κοινό υπόμνημα με τον κ. Μουζακίτη στον κ. Μακρή, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχουμε εκθέσει ο,τι πρέπει να εκθέσουμε στο υπόμνημα και απερχόμεθα και ευχόμεθα καλή χρονιά", τόνισε ο κ. Πεπόνης κατά την έξοδό του από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προσθέτοντας: «Στη θέση μας μάς όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και εξακολουθούμε ασκούντες τα καθήκοντά μας».
Για το εάν υπήρχαν παρεμβάσεις στο έργο τους σημείωσε ότι "το υπόμνημα είναι αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό αρκούντως και σε όσα σημεία πρέπει να θιγούν" ενώ για τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν είπε ότι "οι εισαγγελείς δεν εκλιπαρούν βοήθεια, απαιτούν και αντλούν τη δύναμη εκ του νόμου".
"Συνεχίζουμε στις επάλξεις μας και ο καθείς εφ ώ ετάχθη", συμπλήρωσε ο κ. Μουζακίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ Πεπόνης και Μουζακίτης στο υπόμνημά τους αναφέρουν:
"Οι υπογεγραμμένοι Γρηγόριος Ζ. Πεπόνης και Σπυρίδων Μουζακίτης, εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος και αναπληρωτής εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, αντιστοίχως και εξ αφορμής της υπ' αριθμ. Πρωτ. 2682/28.12.2011 αναφοράς μας προς τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δηλούμεν και διευκρινίζομεν τα κάτωθι:
Αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ως εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, έχοντας πλήρη επίγνωση των ιδιαζουσών δυσχερειών που θα αντιμετωπίζαμε, εκπληρώσαμε δε και συνεχίζομεν εκπληρούντες αυτά με υψηλόν εισαγγελικόν φρόνημα και ασυμβίβαστη μαχητικότητα. Ουδέποτε, τα ευλόγως αρνητικά για τον ελέγχοντα αισθήματα του ελεγχόμενου, απετέλεσαν κριτήριον και παράμετρον επηρεάζουσαν την σαφή, εκάστοτε στόχευση των εισαγγελικών ερευνών μας.
Αυτά, άλλωστε, συντρέχουν, αναπτύσσονται και εκδηλούνται σε όλες τις δικαστικές ενέργειες που έχουν σοβαρό διαγνωστικό αντικείμενο, συνιστούν δε συνηθέστατες και a priori υφιστάμενες παραμέτρους, που ο εισαγγελέας ως δεδομένες και αυτονόητες τις αντιπαρέρχεται ανεπηρέαστος και αδιάφορος.
Θα ήμασταν, αναντιλέκτως, ανάξιοι και ριψάσπιδες, εάν τα προεκτεθέντα αισθήματα και οι συναφείς ενδεχόμενες αντιδράσεις, έστω εκφεύγουσες των συνήθων πλαισίων δεοντολογίας, μας οδηγούσαν σε υποβολή παραιτήσεων και εγκατάλειψη της υπηρεσιακής μας αποστολής ημιτελούς, επί συγκεκριμένων σοβαρών εκκρεμών υποθέσεων.
Ουδέποτε το επράξαμε και ουδόλως τα υπαινιχθήκαμε με την κοινή, εν αρχή της παρούσης, αναφοράς μας.
Αντιθέτως, στην αναφορά αυτή, κατά τρόπον σαφέστατον, κατηγορηματικόν και μη επιδεχόμενον παρερμηνείες, εξειδικεύομεν και καταδεικνύομεν, ως λόγον της ε
Keywords
Τυχαία Θέματα