Θετική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημα για την μη εθνική συμμετοχή για τα έργα του ΕΣΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην καταβολή της εθνικής συμμετοχής για την άντληση των πιστώσεων που αφορούν το ΕΣΠΑ και ως εκ τούτου εξετάζονται όλες οι δόκιμες εναλλακτικές, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η απορρόφηση των χρημάτων και η έναρξη των...
επιμέρους έργων που χρηματοδοτούνται απ΄τo ΕΣΠΑ.
Το σχέδιο της Επιτροπής περιλαμβάνει τα εξής:

«1. Την ενίσχυση της ικανότητας της Ελλάδας
να απορροφήσει πόρους από τα Ταμεία της Ε.Ε. και την επιτάχυνση της χρήσης των κονδυλίων αυτών προκειμένου να ενθαρρύνει, κυρίως μέσω εκτέλεσης νέων έργων, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

2. Την αύξηση του ποσοστού κοινοτικής χρηματοδότησης των έργων στο μέγιστο δυνατόν που σύμφωνα με τους κανονισμούς μπορεί να φτάσει μέχρι το 85% της συνολικής δαπάνης.

3. Την εξέταση μέτρων που θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση του υπολοίπου μέρους της δαπάνης, δηλαδή της εθνικής συμμετοχής, από άλλες πηγές, δεδομένης της δυσκολίας εξεύρεσης διαθέσιμων ελληνικών πόρων.

4. Την κατάρτιση ενός σημαντικού προγράμματος για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές υπηρεσίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ούτως ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα