Θεωρούμεν ως υπέρτατον λόγον προσφυγής εις τον λαόν την αποκατάστασιν πολιτικής ομαλότητος

Γεώργιος Παπανδρέου, 1965: ''Θεωρούμεν ως υπέρτατον λόγον προσφυγής εις τον λαόν την αποκατάστασιν πολιτικής ομαλότητος''

Ασχετα με το τι πιστευει ο καθενας σχετικα με τα γεγονοτα του Ιουλιου του 1965 που τελικα οδηγησαν στην δικτατορια της 21ης Απριλιου, το ζητημα ειναι οτι οι ομοιοτητες με την εποχη που διανυουμε τωρα ακριβως, αρχιζουν να γινονται
ενοχλητικες...

Το παρακατω αποσπασμα ειναι απο λογο του Γεωργιου Παπανδρεου, παππου του σημερινου ψυχωτικου ανθρωπου που βρισκεται στο Μεγαρο Μαξιμου, σε συγκεντρωση στην Αθηνα το 1965.

Μετα τα γεγονοτα, την εξαλλοσυνη του υιου Ανδρεα και την....
αποπομπη του εκλεγμενου τοτε Παπανδρεου απο τον βασιλια, επεβληθη με το ετσι θελω, αντισυνταγματικα και χωρις ιχνος δεδηλωμενης και λαικης εντολης, μια σειρα κυβερνησεων απο μαριονετες.

Οι κυβερνησεις αυτες προσπαθουσαν, με κυριοτερο μεσο τον απροκαλυπτο χρηματισμο βουλευτων, να επεκτεινουν οσο μπορουσαν την θλιβερη ζωη τους, ενω μαζι με τον βασιλια απεφευγαν οπως ο διαολος το λιβανι τις εκλογες, διοτι γνωριζαν οτι θα συντριβουν.

Η καταληξη ηταν η επεμβαση του στρατου και η δικτατορια.

Σημερα, εχουμε μια κυβερνηση (σιγουρα απο μαριονετες) η οποια εχει απωλεσει την δεδηλωμενη και την εμπιστοσυνη της βουλης και του λαου προ πολλου, αλλα παρολα αυτα προσπαθει να μεινει με καθε τροπο στην εξουσια.

Τωρα, οι μαριονετες, αντι να καταφυγουν στην συνταγματικη διαδικασια των εκλογων, προσπαθουν να στησουν νεα κυβερνηση απο νεες μαριονετες.

Στην προσπαθεια αυτη εχουν χρησιμοποιηθει και θα χρησιμοποιηθουν πολλα μεσα, σαν το προαναφερθεν (χρηματισμος), αλλα οχι μονο.


Ο πρωθυπουργος Γιωργακης Παπανδρεου (σαν τους τοτε πρωθυπουργους-μαριονετες) και ο προεδρος της Δημοκρατιας Παπουλιας (σαν τον τοτε βασιλια), πλαισιωμενοι απο το φασιστικο κομμα ΠΑΣΟΚ, προτιμουν οτιδηποτε αλλο κατεβασει η γκλαβα τους εκτος απο τις εκλογες.

Γιατι;

ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ.

Στην προσπαθεια τους να μεινουν στην εξουσια και να γλιτωσουν την τιμωρια, θα αναγκαστουν να επιβαλλουν δικτατορια στο τελος.

Ο Γεωργιος Παπανδρεου ελεγε το 1965 αυτο ακριβως που λεει σημερα ο Αντωνης Σαμαρας:

''Θεωρουμεν ως υπερτατον λογον προσφυγης εις τον λαον την αποκαταστασιν πολιτικης ομαλοτητος''.

Μονον οι εκλογες επιφερουν πολιτικη ομαλοτητα, διοτι μονον ετσι μιλαει ο παραγων εκ του οποιου εχει παρει το ονομα του το πολιτευμα μας, η δημοκρατια. Μονον ετσι μιλαει ο λαος.

Ο Γεωργιος Παπανδρεου δεν εισακουστηκε το 1965 (ή μαλλον εισακουστηκε αργα) και οδηγηθηκαμε στην δικτατορια.

Ελπιζω ο Αντωνης Σαμαρας και η Αριστερα να εισακουστουν σημερα, πριν να ειναι αργα.

Αλλα το ζητημα ειναι, απο ποιον να εισακουστουν;

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα