Θα σηκώσει το λάβαρο της φορολογικής επανάστασης;

Το φορολογικό νομοσχέδιο μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, να ανατρέψει νοοτροπίες και στερεότυπα τα οποία καταδυναστεύουν τους πολίτες και ταυτόχρονα καθιστούν το κράτος εισπράκτορα ανείσπρακτων φόρων. Αρκεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στηρίζουν να κάνουν την υπέρβαση.

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε ....
υποστηρίξει τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στον Αντώνη Σαμαρά, τώρα που αρχίζει η διαβούλευση του φορολογικού, να εισηγηθεί τον ενιαίο συντελεστή φορολόγησης.
Υπενθυμίζουμε ότι προς αυτή τη κατεύθυνση είχε προσανατολισθεί και ο Κώστας Καραμανλής, τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του, αλλά δυστυχώς για τη χώρα και τη Νέα Δημοκρατία, δεν προχώρησε στη φορολογική επανάσταση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μπροστά του μια ιστορική πρόκληση. Να ξεπεράσει τα ψευτοδιλήμματα που του εμφανίζουν οι οικονομικοί του σύμβουλοι, εν προκειμένω όλοι αυτοί που «κληρονόμησε» από τον προκάτοχό του, και να συνδέσει το όνομά του μ’ ένα επαναστατικό μέτρο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα δώσει ένα γερό και αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Ο ένας και μοναδικός συντελεστής, πέραν του ότι θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα, θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία και στις πελατειακές σχέσεις φορολογούμενου-εφοριακού και φοροτεχνικού.
www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα