Θα δώσουμε εμείς τα χρήματα αν δεν τα δώσει το ΔΝΤ, λέει τώρα ο Γιούνγκερ

Τα μέτρα θα αποδώσουν σε βάθος δεκαετίας, τονίζει ο κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ

Στο παιχνίδι του αιτήματος εγγυήσεων, προκειμένου να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση του δανείου, μπαίνει αιφνιδίως και το ΔΝΤ, το οποίο μέσω της εκπροσώπου τύπου, δηλώνει πως «το Ταμείο χρειάζεται οικονομικές εγγυήσεις προτού εκταμιεύσει κεφάλαια στην Ελλάδα», ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ εκφράζει την άποψη πως τα μέτρα δημοσιονομικού και...
διαρθρωτικού χαρακτήρα που λαμβάνει η χώρα μας θα αποδώσουν σε χρονικό διάστημα μίας δεκαετίας (!!!)

, διαλύοντας τις αυταπάτες όσων θεωρούν υπόθεση μηνών ή το χειρότερο ενός-δύο χρόνων την περιβόητη «επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές». Το ταμείο συμμετέχει, ως γνωστόν, κατά 30% σε κάθε δόση δανείου που χορηγείται στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Γιούνγκερ επισημαίνει πως «εάν οι Ευρωπαίοι λάβουν γνώση ότι η εκταμίευση του ΔΝΤ στις 29 Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά δυνατή, τότε το ΔΝΤ αναμένει από τους Ευρωπαίους να μπουν στη θέση του ΔΝΤ και να αναλάβουν αυτοί τη δόση του», γεγονός που ουσιαστικά θα σημαίνει πως το ΔΝΤ κατατείνει στο συμπέρασμα πως το ελληνικό χρέος δεν κρίνεται ως βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο. Υπενθυμίζεται πως η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ κατά κόρν έχει ειπωθεί από τα χείλη των αξιωματούχων των δυο αυτών θεσμών, πως θα καθορισθεί από το περιεχόμενο της μελέτης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ είπε στο Reuters ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι αναπόφευκτη και επίσης ότι δεν αποτελεί τη «μαγική λύση» για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας. «Υπάρχει πραγματικά πιθανότητα να αποφύγει η χώρα την αναδιάρθρωση, η οποία, όμως, συνοδεύεται από τον κίνδυνο της μετάδοσης», πρόσθεσε.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα