Ταξι-κός "πόλεμος" με θύματα πολίτες και τουρίστες

Διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης, λαμβάνει η κόντρα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί με την κυβέρνηση, με παράπλευρες απώλειες τους πολίτες και τους τουρίστες.

Το μεσημέρι της Κυριακής, οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ να.....
προαναγγέλλει κλιμάκωση και να συνιστά ψυχραιμία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αιφνιδιαστικές κινήσεις σε αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμους, καθώς υπάρχει σχέδιο για δημιουργία
κυκλοφοριακού χάους.

Το πρωί της Δευτέρας στις 10 θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών οι οδηγοί ταξί, όπου θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.





Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Το νέο στοιχείο ότι τώρα οι κινητοποιήσεις θα γίνονται απροειδοποίητα. Θα υπάρχει ενημέρωση μέσω SMS από τις τοπικες ομοσπονδίες και μέσα σε λίγο χρόνο θα γίνεται η διαμαρτυρία.

Στόχος είναι να υπάρξει ένα είδος "κλεφτοπολέμου" ώστε να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Φυλλάδια στην Επίδαυρο

Το απόγευμα της Κυριακής, εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο έχουν σταθμεύσει στο παρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και βρίσκονται στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πήγαν στην Επίδαυρο προκειμένου το βράδυ να ενημερώσουν τους 9.000 περίπου θεατές του αρχαίου θεάτρου που θα φτάσουν για να παρακολουθήσουν παράσταση αρχαίου δράματος, μοιράζοντας έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Ένταση με οδηγούς στα διόδια

Ανοιχτά είναι από τις 5:15 το απόγευμα της Κυριακής τα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών καθώς ομάδα ιδιοκτητών ταξί που κινήθηκε από την πόλη, έχει σηκώσει τις μπάρες καθιστώντας ελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία την ώρα της έναρξης, στην ενέργεια συμμετείχαν 30 ταξί, ενώ λίγο αργότερα ο αριθμός τους αυξήθηκε και έφτασαν τα 100.

Οι ιδιοκτήτες έκαναν γνωστό ότι θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι τις 11, ενώ τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Μάλιστα, υπήρξε ένταση με οδηγό που επέμεινε να καταβάλλει το αντίτιμο. Παρά τις αποδοκιμασίες, ο οδηγός πλήρωσε τελικά.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας ανακοίνωσαν ότι θα αποκλείσουν από τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου.

Την Κυριακή προχώρησαν στο άνοιγμα των διοδίων στην γέφυρα και στο Ρίο, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν, χωρίς να πληρώνουν.

Μπλόκο σε κρουαζιερόπλοιο της Louis στο Ηράκλειο

Σχεδόν 1.600 τουρίστες, κυρίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, περιπλανώνται στο Ηράκλειο, αφού οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής εμπόδισαν την επιβίβασή τους στα τουριστικά λ
Keywords
Τυχαία Θέματα