Τα τετ-α-τετ που φέρνουν εκλογές

Το τρέχον εικοσιτετράωρο ξεκίνησε με την κυβέρνηση Παπαδήμου να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, καθώς η πρόθεση του Γιώργου Κουτρουμάνη να φέρει προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, στα όρια της κοινωνικής απόγνωσης, ανάγκασε τη Νέα Δημοκρατία να προειδοποιήσει αυστηρά ότι μια τέτοια «παραφωνία»
δεν θα γινόταν δεκτή. Και η κυβέρνηση θα.....
έπεφτε, αφού θα καταψηφιζόταν το εν λόγω νομοσχέδιο.

Οι εξελίξεις δεν ήταν τελικά τόσο δραματικές, αφού ο Γιώργος Κουτρουμάνης υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, και έτσι δεν χρειάστηκε να οδηγηθούν οι έτσι κι αλλιώς ευαίσθητες ισορροπίες σε κατάρρευση.

Από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ωστόσο, προέκυψε μια ακόμη πιο οριακή εξέλιξη. Ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του, δηλαδή με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Προκειμένου να συζητήσουν το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, ώστε να ξεκαθαριστεί το πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση. Και το… τι μπορεί να παράξει ως έργο, στο διάστημα αυτό.

Τα πολιτικά αυτά τετ-α-τετ θα έχουν εκ των πραγμάτων βαρύνουσα, καθοριστική σημασία για τις εξελίξεις. Από τις απαντήσεις που θα λάβει ο Λουκάς Παπαδήμος, θα εξαρτηθεί και η προσωπική του στάση. Κυρίως όμως θα δρομολογηθούν οι πρόωρες εκλογές. Η μόνη δημοκρατικά ανεκτή λύση για το σημερινό αδιέξοδο του τόπου.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα