Τα μικροπολιτικά τεχνάσματα των κοινότοπων ανοησιών

Η μικροπολιτική είναι η ταχυδακτυλουργία της πεζότητας και της κοινοτοπίας: Ένα τέχνασμα που αποκρύβει το σημαντικό και προβάλλει το ασήμαντο, το κοινότοπο και το βλακώδες.
Η καθεστωτική λογική (συνακόλουθα και το σύστημα της πληροφόρησης αυτής της λογικής), θεμελιώνεται πάνω στα μικροπολιτικά τεχνάσματα των «κοινών τόπων», της πεζότητας και της επίπεδης ανοησίας: τεχνάσματα τα οποία δολοφονούν βάναυση την .....
σκέψη, προβάλλουν το ψεύδος ως αλήθεια, το πεζό ως «εύρημα» και το βλακώδες ως ευφυΐα…

Αυτή η τυπική λογική της δημοσιογραφικής κοινοτοπίας και ανοησίας έχει μολύνει και αυτούς που υποτίθεται (έτσι ισχυρίζονται) ότι πολεμούν την καθεστωτική βλακεία και αγωνίζονται για την αλήθεια.

Έχουν πλημμυρίσει και τα ιστολόγια από κείμενα αφόρητης μικροπολιτικής και παραπολιτικής κενολογίας, κοινοτοπίας και ανοησίας: κείμενα που απλώς γράφονται για να γράφονται, κείμενα που δεν λένε απολύτως τίποτα, που δεν αναπτύσσουν καμία ιδέα και σκέψη, αλλά αλυσίδες κοινοτοπιών, τα οποία μοιραία ΟΧΙ μόνο επικαλύπτουν το ουσιαστικό και το σημαντικό, αλλά, το χειρότερο, αλλοιώνουν κυριολεκτικά την πραγματικότητα.

Ένα μόνο ενδεικτικό παράδειγμα από τα άπειρα που υπάρχουν.

Διαβάσαμε
«Ακυβέρνητο καράβι η χώρα. Τεράστιο το έλλειμμα εξουσίας...

Όλα πλέον δείχνουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει χάσει κάθε έλεγχο. Ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενη εντελώς άλλα πράγματα και από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε μια ισχυρή διάσταση και δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των ενεργειών της κυβέρνησης. Από εκεί και έπειτα αναγκάστηκε να κάνει ένα σωρό....παραβιάσεις του Συντάγματος με σημαντικότερη την ψήφιση του μνημονίου με μειωμένη πλειοψηφία, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, την μη επικύρωση από τη Βουλή των δανειακών συμβάσεων κ.λ.π…».

Δύσκολα συναντάς ένα τέτοιοι αχταρμά κοινοτοπιών και ανοησιών, σύνθετων ανοησιών.

Συνοπτικές παρατηρήσεις:

α). Μιλάει για «έλλειμμα εξουσίας» δίχως ούτε να ορίζει το τι εννοεί «έλλειμμα εξουσίας», ούτε να το εντοπίζει.

«Έλλειμμα εξουσίας» δεν είναι: «ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει χάσει τον έλεγχο», ούτε ότι άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει, ούτε ότι «αναγκάστηκε» να παραβιάσει το Σύνταγμα…

Η σύνθεση κοινότοπων και πεζών ανοησιών δεν απαντούν στο «έλλειμμα εξουσίας», ούτε στο «ακυβέρνητο καράβι η χώρα».

Έλλειμμα εξουσία πραγματικά υπάρχει όχι όμως μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης, ούτε επειδή δεν κυβερνάτε η χώρα (η χώρα κυβερνάτε και μάλιστα μοχθηρά και συντονισμένα), αλλά από το γεγονός ότι ΣΥΝΟΛΙΚΑ το πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί, βρίσκεται σε κατάρρευση και δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση που να καλύπτει αυτό το ΚΕΝΟ, το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κενό της καθεστωτικής κατάρρευσης.

Αραδιάζουμε, λοιπόν, παρλαπίπες περί «ελλείμματος εξουσίας» για να μη πούμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, να αποκρύψουμε την ΟΥΣΙΑ και να προβούμε σε μικροπο
Keywords
Τυχαία Θέματα