Τα κυβερνητικά ψεύδη και η αλήθεια για το Μεσοπρόθεσμο

Άρθρο του κ. Δημήτρη Τσοβόλα,
Δικηγόρου, τέως υπουργού Οικονομικών


Ο Πρωθυπουργός , κατ’ επανάληψη έχει ισχυριστεί σε δραματικούς τόνους, ότι ως μεσσίας απέτρεψε το 2010 με το μνημόνιο Ι την χρεωκοπία της χώρας μας. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι με τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι τώρα, αλλά και με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 – 2015 θα εξέλθει η....
χώρα από τα αδιέξοδα, θα επανέλθει για δανεισμό στις
αγορές και θα υπάρξει ανάπτυξη.
Ακόμη για να τρομοκρατήσει τους πολίτες, να δικαιολογήσει τα άδικα υπερβολικά βάρη που φορτώνει στις μικρομεσαίες εισοδηματικές τάξεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, υποστήριξε, ότι αν δεν ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος, τον Ιούλιο δεν θα μπορεί το Δημόσιο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Όλα, όμως, τα ανωτέρω υποστηριζόμενα από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς είναι εν γνώσει τους αναληθή και έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα να ωφελήσουν τους τοκογλύφους δανειστές, να βλάψουν τους μικρομεσαίους με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και να μειώσουν τη δημόσια περιουσία προς όφελος των οικονομικά ισχυρών.
Είναι εν γνώσει τους αναληθή, γιατί από το περιεχόμενο των δύο ανωτέρω σχετικών νομοσχεδίων που ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι άλλοι, προκύπτουν τα τελείως αντίθετα.
Ψεύτικα στοιχεία
Ειδικότερα το σχέδιο νόμου «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015» (σελ. 11) με τίτλο «Εξέλιξη χρέους γενικής κυβέρνησης» αναγράφει ότι με τις φορολογικές και τις άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών κ.λ.π., αλλά και με τις αποκρατικοποιήσεις των πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ, το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει στις 31.12.2015 στα 351,3 δισεκατομμύρια ευρώ και ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 139,5 %, έναντι 298,7 δισεκατομμύρια ευρώ, που ήταν στις 31.12.2009, που αντιστοιχούσε στο 127,1 % του ΑΕΠ.
Επίσης, στον ίδιο πίνακα της εξέλιξης του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης αναγράφεται ότι στις 31.12.2010, παρά τα σκληρά αντιλαϊκά, αντιαναπτυξιακά και δυσβάστακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν, το χρέος αυξήθηκε (σε σχέση με το 2009) στα 328,587 δισεκατομ. ευρώ και το 2011 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί και θα ανέλθει στα 352,4 δισεκατ. ευρώ και ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 155,5 %.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ακόμη και αν αποδώσουν – που δεν θα αποδώσουν - τα φορολογικά μέτρα και οι εκποιήσεις, τα αναμενόμενα από αυτήν έσοδα και αν περικοπούν οι δαπάνες που ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, στο τέλος του 2015 το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα είναι κατά πενήντα δύο περίπου δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από αυτό που ήταν στο τέλος του 2009, που ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι μας έσωσε από την χρεωκοπία πέρυσι και ότι δήθεν γι’ αυτό προσέφυγε στην τρόικα και δέχτηκε τους καταστροφικούς για την οικονομία και τους πολίτες όρους του μνημονίου, που ταυτόχρονα περιόρισαν σημαντικά την εθνική κυριαρχία, αλλά και έπληξαν την εθνική αξιοπρέπεια.
Η εξέλιξη των στ
Keywords
Τυχαία Θέματα