ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ”

Συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην εκπομπή της ΝΕΤ, “Συμβαίνει τώρα” και στη δημοσιογράφο Μ. Σαράφογλου.

Μ.ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Να καλωσορίσουμε σε αυτό το σημείο τον κύριο Γιώργο Πεταλωτή, που είναι εδώ κοντά μας, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Καλημέρα, καλώς ήρθατε.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καλημέρα κυρία Σαράφογλου, ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Μ.ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Στις Η.Π.Α., κύριε Πεταλωτή, έχουν πρόβλημα με τις ....
πλημμύρες, εδώ έχουμε πρόβλημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Βλέπετε τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Οι κάτοικοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους επί της ουσίας. Βλέπουμε, βέβαια, και τη δράση ακραίων ομάδων. Υπάρχει λύση για την περιοχή αυτή;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όντως, η κατάσταση είναι πάρα πολύ στενάχωρη για όλους μας. Για όσους ζουν στην περιοχή είναι στενάχωρη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά είναι για όλους μας θλιβερό το να βλέπουμε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να έχει απαξιωθεί με έναν τέτοιο τρόπο. Να βλέπουμε ομάδες πληθυσμών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελούν ακριβώς τον πλούτο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, να βάλλουν η μια κατά της άλλης και φυσικά μια πολιτεία που επί χρόνια - γιατί το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, απλώς τα συμπτώματα βγαίνουν κατά διαστήματα - μια πολιτεία που επί χρόνια δείχνει φοβερά αμήχανη μέχρι και παντελώς αδιάφορη. Εμείς, ως κυβέρνηση, εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούμε μια επιτροπή υπό τον Πρωθυπουργό για το κέντρο της Αθήνας, γιατί ακριβώς γνωρίζουμε ότι δεν είναι θέμα ούτε αστυνόμευσης μόνο, ούτε ενός άλλου πεδίου. Είναι ένα θέμα, το οποίο είναι σύνθετο, το οποίο μόνο σφαιρικά μπορούμε να το δούμε και μόνο με λύσεις, οι οποίες πρέπει να είναι ρηξικέλευθες, καινοτόμες, ουσιαστικές και σε πολλά επίπεδα.

Μ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Δεν είναι θέμα εγκληματικότητας μόνο, λοιπόν, λέτε.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η εγκληματικότητα υπάρχει, είναι σαφής, την βλέπουμε, δυστυχώς, κάθε μέρα και μερικές φορές την βλέπουμε σε έξαρση, όπως είναι το τελευταίο διάστημα. Αλλά η εγκληματικότητα δεν περιορίζεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Δηλαδή, θα ήταν πολύ πιο εύκολο, αν λυνόταν το πρόβλημα, να πούμε, ότι θα εγκαταστήσουμε τεράστιες αστυνομικές ομάδες στην περιοχή, να φέρουμε όλη την αστυνομία της Ελλάδας σε αυτή την περιοχή, όμως, κάθε άλλο παρά θα έλυνε το πρόβλημα. Ίσα-ίσα θα το μεγέθυνε ακόμα περισσότερο.

Μ.ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Προτάσεις για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν; Και γιατί δεν προχωρούν, αν υπάρχουν;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κυρία Σαράφογλου, υπάρχουν προτάσεις, αυτές δουλεύονται σε αυτή την Επιτροπή. Τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν ανακοινώσεις ως προς τα αποτελέσματα αυτής της επιτροπής, που ουσιαστικά θα είναι προτάσεις και αποφάσεις, όμως, για το τι θα γίνει με το κέντρο της Αθήνας. Ήδη, ο κύριος Παπουτσής σήμερα, σε επίπεδο αστυνομίας, κάνει μια σημαντική δουλειά, όπου καλεί σε υπηρεσιακό επίπεδο τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής για να ξεκαθαρίσει το αστυνομικό επίπ
Keywords
Τυχαία Θέματα