ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ

Βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Αυτή η κατάρρευση, απ΄ ότι φαίνεται, αφήνει πίσω της στοιχεία και σημάδια τα οποία είναι συνταρακτικά. Έχουμε πλέον μια σύγκρουση νονών της νύχτας. Έχει σπάσει η ομερτά κι αυτά που θα δουν τα μάτια μας κι αυτά που θα ακούσουν τα αυτιά μας το επόμενο διάστημα θα είναι συνταρακτικά.

Εμείς από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι στόχος του μνημονίου ήταν η φτωχοποίηση της χώρας, η δημιουργία προϋποθέσεων και η δημιουργία δυνατοτήτων κερδοσκοπίας κάποιων αρπακτικών
και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Και τώρα δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε με τραγικό τρόπο. Δεν είναι η τρόικα αυτή που.....
έφτιαξε το μνημόνιο. Το έχω ξαναπεί. Είναι η τρόικα σε συνεργασία με έλληνες κεφαλαιοκράτες, υπαλλήλους και παρατρεχάμενους του ΣΕΒ και με έλληνες τραπεζίτες.

Αν ήταν η ανταγωνιστικότητα να μετριέται με τη μείωση του εργατικού κόστους, τότε η πιο ανταγωνιστική οικονομία θα ήταν αυτή του Μπαγκλαντές. Δεν είναι όμως. Η πιο ανταγωνιστική οικονομία είναι της Σουηδίας, που έχει πάρα πολύ υψηλούς μισθούς.

Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία και τοποθέτησε σε δυο κρίσιμα πόστα έναν άνθρωπο του ΔΝΤ στην ΕΛΣΤΑΤ που διόγκωσε το χρέος και τώρα βρίσκεται στον εισαγγελέα, έναν άνθρωπο της Goldman Sachs στον ΟΔΔΗΧ Και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βγήκε και είπε ότι αν δεν βγούμε στις αγορές το 2011 θα είμαι αποτυχημένος, και σήμερα είναι ακόμα στη θέση του.
Τώρα, αν το έκαναν επίτηδες ή αν το έκαναν κατά λάθος ή ήταν ανίδεοι, λίγη σημασία έχει.

Ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν έχει εκλεγεί. Η μόνη του εξουσία είναι αυτή η οποία του έχει δοθεί από τους βουλευτές, τους 250 βουλευτές που τον ψήφισαν. Ακόμα κι αυτούς δεν τους εμπιστεύεται και θέλει να πάει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Νέα δανειακή σύμβαση που θα μας δώσει 89 δις και μας λένε, μα είστε τρελοί, δεν θέλετε να πάρετε αυτά τα λεφτά; Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα λεφτά; Τα 39 δις θα πάνε κατευθείαν για να στηρίξουν το σάπιο τραπεζικό σύστημα που έχει πάρει ήδη 130 Τα άλλα 30 θα πάνε για να δοθούν άμεσα στους ομολογιούχους οι οποίοι θα μας κουρέψουν το χρέος Και τα άλλα 20, για να φτάσουμε στον αριθμό 89, θα πάνε στα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτη Ούτε δεκάρα τσακιστή δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία.

Εμείς λοιπόν λέμε ένα απλό πράγμα. Όχι στο PSI, αλλά άμεσα, τώρα, η χώρα μας να βάλει κόκκινες γραμμές και να πει όχι στην πολιτική της λιτότητας, όχι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων και προς τους πιστωτές να τους πούμε αναστολή πληρωμών, τουλάχιστον για τρία χρόνια.
Το 1953 η Γερμανία, που σήμερα μας έχει βάλει με την πλάτη στον τοίχο, έβγαινε από τον πόλεμο, ήταν μια κατεστραμμένη οικονομία.. Ξέρετε πώς μπόρεσε να ξεπληρώσει το χρέος της η Γερμανία; Με μια διεθνή πολυμερή συμφωνία με 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου οι 23 αυτές χώρες είπαν στη Γερμανία, κουρεύουμε 50% το χρέος σου, δεν έχουμε καμία αξίωση ή απαίτηση για μνημόνια. αν έχεις ανάπτυ
Keywords
Τυχαία Θέματα