Συνέντευξη Άδωνι Γεωργιάδη για το "Μακεδονικό"

Ανεξάρτητα από το κόμμα που συμπαθείτε, διαβάστε όλη την συνέντευξη για ενημέρωση σας...Ο φιλόσοφος Σπινόζα έλεγε : Δίνε στους συγχρόνους σου όχι ό,τι επαινούν...αλλά ό,τι τους χρειάζεται. Ν.Ν.
AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ NEWSTIME:
Να περάσουμε σε ένα άλλο σημαντικό θέμα, το Μακεδονικό ή “Σκοπιανό”, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να επιτρέψει την επάνοδο των Σλαβομακεδόνων προσφύγων του εμφυλίου στην Ελλάδα, να κάψει όπως μας είπε τα κόκκινα δελτία. Συμφωνείτε;
Ο Αντρέας Λοβέρδος είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος, και πρέπει να.....
τονιστεί αυτό και κάνει πραγματικά πολύ σπουδαία δουλειά ως υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Το λέω γιατί τον έχω παρακολουθήσει εκτενώς στην αρμόδια επιτροπή που συμμετέχομε και οι δύο , εγώ είμαι ο αντίστοιχος του ΛΑΟΣ.
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε μία θέση στην οποία εγώ δεν είμαι...
απλά αντίθετος, είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Είναι μια λανθασμένη θέση. Αυτοί οι άνθρωποι, φεύγοντας, δεν έφυγαν όπως λένε πολύ διωγμένοι και κατατρεγμένοι και κακόμοιροι. Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν γιατί είχαν εν όπλοις επαναστατήσει ως συμμορίτες, όπως έλεγαν τότε, ήταν το λεγόμενο ΝΟΦ, οι οποίοι ήθελαν να επιβάλουν την απόσχιση του εδάφους της Μακεδονίας από το ελληνικό έδαφος, την ελληνική επικράτεια, πράξη που τότε είχε επικυρώσει η λεγόμενη 5η ολομέλεια του ΚΚΕ. Το λέω για να θυμόμαστε και την Ιστορία.
Αυτοί λοιπόν έχασαν την ανταρσία τους κατά τη διάρκεια του όπως λεγόταν τότε συμμοριτο-πολέμου, ας τον πούμε εμφύλιο σήμερα, έσφαξαν, έκαψαν , βίασαν, τυράννησαν και έφυγαν φοβούμενοι τα αντίποινα από τους κατοίκους. Φεύγοντας, φυσικά άφησαν πίσω τους όλες τις περιουσίες τους και ότι τυχόν άλλο είχαν στην Ελλάδα. Αν τώρα τους πούμε ελάτε, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διεκδικείστε στα εθνικά δικαστήρια, τυχόν αποζημιώσεις, θα μπλέξουμε σε έναν κυκεώνα αναταραχής στην περιοχή.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οι άνθρωποι αυτοί με την συμπεριφορά τους έδειξαν ότι δεν έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, με τις πράξεις τους αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, μετά την ευτυχώς ήττα τους και άρα οι απόγονοι τους ζουν στο κράτος που οι γονείς τους επέλεξαν να μείνουν .
Θα ήταν σαν να λέγαμε τώρα ότι οι απόγονοι των πρώτων αποίκων στην Αυστραλία ή στις ΗΠΑ πρέπει να γυρίσουν στην Μεγάλη Βρετανία και να πάρουν βρετανικό διαβατήριο και να διεκδικήσουν τις περιουσίες των γονιών τους που άφησαν τότε. Αυτά δεν γίνονται. Η ιστορία έχει αποφασίσει.
Άρα εσείς λέτε ότι ακόμη και για τα παιδιά, που δεν πολέμησαν τότε, αυτοί που ήταν έλληνες πολίτες αλλά άλλου γένους όπως λέει ο περίφημος νόμος του ’83, να μην επιτραπεί ούτε σε εκείνους η επιστροφή στα χωριά τους.
Σε καμία απολύτως περίπτωση. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Ελλάδα. Ήσαν αντάρτες συμμορίτες . Δυστυχώς, αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι τα παιδιά δεν είχαν καμία συμμετοχή, αλλά όμως τι θα γ
Keywords
Τυχαία Θέματα