Συνέντευξη Π.Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε πραγματικά μια επιχείρηση επικοινωνιακής εξαπάτησης του ελληνικού λαού.
Η μόνη τελικά διαπραγμάτευση αλλά μέσα από τη μορφή του εκβιασμού και της πίεσης έγινε από την τρόικα και την κυβέρνηση από τη μία μεριά και τις αντοχές και τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού, και.........
διαμεσολάβησαν γι’ αυτή την διαπραγμάτευση τα διάφορα μεγάλα κανάλια και τα τηλεοπτικά παράθυρα, τα οποία για άλλη μια φορά προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες εργαζομένους.
Το αποτέλεσμα από αυτή
τη Σύνοδο Κορυφής είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο το οποίο να αλλάζει στο παραμικρό την ένταση αυτής της άνευ προηγουμένου ταξικής πολιτικής όσον αφορά την Ελλάδα και δεν υπάρχει και τίποτα το οποίο να αλλάζει την πορεία προς την ύφεση και την κρίση της ίδιας της Ευρώπης, πέρα από ευχολόγια γύρω από τα θέματα της απασχόλησης.
Όλα αυτά είναι τελικά η τέλεια συνταγή για να φτάσει η Ευρώπη πιο γρήγορα στην αποδόμησή της. Και όχι να απαντήσει στα ζητήματα της κρίσης. Το αντίθετο μάλιστα. Η στόχευση πλέον είναι φανερή. Να δημιουργηθούν όροι ανταγωνιστικότητας όπως το αντιλαμβάνονται οι κυρίαρχες οικονομικές ελίτ.
Ένα είναι το συμπέρασμα αυτή τη στιγμή. Ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη για έναν λαό από την αυθεντική του έκφραση. Και αυτό σήμερα του το αρνούνται.
Σήμερα ο κόσμος κρατάει τη λύση στα χέρια του. Και πρέπει να επιβάλλει, πέρα από την αντίσταση σε αυτά τα μέτρα, τη δημοκρατική λύση. Σήμερα θα έπρεπε να είναι η ημέρα που θα οργανώνονται συλλαλητήρια για να μιλήσει ο λαός. Να οργανώνονται συλλαλητήρια με αίτημα δημοκρατία, εκλογές και έκφραση.
κ. Σκουρλέτη, καλημέρα. Τα μηνύματα είναι σαφή, νομίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μας είπε εν ολίγοις ότι δεν υπάρχουν επί της ουσίας κόκκινες γραμμές, θα ακολουθήσουμε ότι μας προταθεί. Μάλλον δεν είναι πρόταση αυτή είναι επιταγή και περιμένει ο κ. Παπαδήμος ότι και οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πράξουν το καθήκον τους και θα επικυρώσουν αυτή τη νέα δανειακή σύμβαση με ασφυκτικά μάλιστα τα χρονικά περιθώρια. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρέπει να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις. Επομένως, ο χρόνος πιέζει και για τις αντιδράσεις που πρέπει να υπάρξουν.
Πρέπει κανείς να σημειώσει ότι όλα αυτά συνέβησαν μέσα από μια άνευ προηγουμένου, όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, προπαγάνδα περί δήθεν σκληρών συγκρούσεων για ζητήματα τα οποία τελικά κανείς δεν έχει καταλάβει κατά πόσο ήταν επίσημα στο τραπέζι της συζήτησης ή εν πάση περιπτώσει κατά πόσο ήταν σε αυτό το περίφημο υπόμνημα της τρόικας. Αναφέρομαι στα ζητήματα του 13ου και 14ου μισθού που σημειωτέων όλη την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ρεπορτάζ, τα έχει πάρει ο Πρωθυπουργός πάνω του. Όμως υπήρχε και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο ως δια μαγείας εξαφανίστηκε, ήταν το θέμα της επιτροπείας.
Έγινε πολύς ντόρος σε αυτό το σημείο…
Ανεξάρτητα αν υπήρξε, που όπως φαίνεται υπήρξε, μια τέτοια σκέψη α
Keywords
Τυχαία Θέματα