ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ

ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ) ;;;;;;
Ακούγεται όλο και περισσότερο τώρα τελευταία ότι θα μας σώσουν οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι ή ακόμα και κάποιοι μακρινοί ξάδερφοι από το Άλφα Κενταύρου.
Κατ αρχήν είναι σημαντικές οι προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες. Είναι όμως σημαντικό να κρίνονται ενδελεχώς και να ζυγίζονται προσεκτικά με γνώμονα το «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟ». Γονιμοποιήστε τις ιδέες σας με την συζήτησή τους με μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού.
Ας πάρουμε σαν παράδειγμα την μεγάλη άρκτο. Η Ρωσία
δεν μας προέκυψε χτες ως .....
κρατική οντότητα. Υπάρχει μερικές εκατονταετίες τώρα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε μια ιδέα από την ιστορία (αν και «τα πάντα ρει» σύμφωνα με τον Ηράκλειτο δηλαδή όλα αλλάζουν). Το μόνο σταθερό στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η πλεονεξία και το συμφέρον. Αν αυτά αλλάξουν θα το καταλάβουμε άμεσα γιατί θα μετατραπούν οι κοινωνίες μας αυτόματα σε παραδείσιες (πράγμα που «καρα-τσεκαρισμένα» δεν συμβαίνει σήμερα).
Αν λοιπόν ο γνώμονας βοήθειας κάθε κράτους είναι το συμφέρον δεν είναι επιπόλαιο να σχεδιάζουμε το μέλλον του λαού μας στηριζόμενοι στην βοήθεια ενός κράτους; Οι ιστορίες άλλων βαλκανικών κρατών που μέχρι πρότινος ήταν υπό Ρωσική επιρροή θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά.
Ως υπόθεση εργασίας ας δεχτούμε ότι καλώς σκεφτήκαμε να επιζητήσουμε βοήθεια «έξωθεν»!
Δεν πρέπει όμως πρώτα να βρούμε τα ανταλλάγματα που θα μπορούσε να προσφέρει ο Ελληνικός λαός στην αλλότρια κρατική οντότητα (Ρωσική, Κινέζικη, Γερμανική κλπ) ώστε να καθιστούν σίγουρη την παροχή αρκετής βοήθειας για να βγούμε από το τέλμα χωρίς όμως αυτά τα ανταλλάγματα να είναι δυσβάστακτα για τον λαό μας ή να υποθηκεύουν τις ελευθερίες του!!
Συνυπολογίστε την καταστροφικότητα της αντίδρασης των μέχρι τούδε “””ΣΥΜΜΑΧΩΝ””” μας (δώσατε σημασία στα πολλά εισαγωγικά) και εκπονήστε κάποιο σχέδιο που με μεγάλη πιθανότητα θα παρακάμπτει τους κινδύνους για τον λαό μας.
Ως λαός υποφέρουμε μέχρι τώρα από τις δικές μας επιπόλαιες YΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ. Καιρός να ωριμάσουμε, να μελετήσουμε, να ερωτευθούμε σφόδρα την γνώση γιατί μόνο αυτή μπορεί να μας προσφέρει μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή σε εμάς και τους απογόνους μας.
Μόνο έτσι εμείς ο λαός της Ελλάδος μπορούμε να μετατρέψουμε την άτοπη άμυαλη ρύση μερικών πολιτικών μας ότι «η κρίση είναι ευκαιρία» ... ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Μας το εύχομαι ολόψυχα γιατί αξίζουμε να ζούμε ευτυχισμένοι όλοι οι ζώντανοί οργανισμοί της μάνας ΓΕΑΣ
Υπογραφή
Ευστάθιος Ματσαρίιδης
[email protected]

http://www.youtube.com/watch?v=kWnxrH-5SdU&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=u-Jeg7zqKnM&feature=player_embedded
Keywords
Αναζητήσεις
συν αθηνα και χειρα κινει
Τυχαία Θέματα