Συμβουλές διακόσμησης για μικρούς χώρους

Η διακόσμηση και η επίπλωση ενός μικρού χώρου μπορεί φαινομενικά να είναι δύσκολη, αλλά αν γίνει σωστά, αυτός ο μικρός χώρος θα φανεί μεγαλύτερος!
- Επιλέξτε έπιπλα που να είναι μικρότερα ή να έχουν ένα πιο ανοιχτό και απλό design. Για παράδειγμα, μία πολυθρόνα με......
εκτεθειμένα πόδια, δύο καρέκλες στο πλάι και ένα μικρό, στρογγυλό και γυάλινο τραπέζι θα ήταν προτιμότερο από έναν μεγάλο καναπέ με κρυμμένα πόδια και ένα μεγάλο, αυστηρής γραμμής τραπέζι από ξύλο.
- Όταν τοποθετείτε τα έπιπλά σας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν
σας να αφήνετε αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε να μπορείτε να κινηθείτε άνετα. Στο σαλόνι θα ήταν καλό να τοποθετήσετε το μεγαλύτερο κομμάτι (π.χ τον καναπέ) στον μεγαλύτερο τοίχο του δωματίου. Ο καναπές θα πρέπει να είναι στραμμένος προς το μέρος του χώρου που έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Το δεύτερο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο που να δίνει μία αίσθηση οικειότητας και να προτρέπει για συζήτηση. Τοποθετήστε δύο καρέκλες ή πολυθρόνες στην κάθε πλευρά του καναπέ και έπειτα βάλτε το τραπέζι μέσης σε σημείο που να βολεύει και τις τρεις θέσεις.

http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=57ahts5kmv95k61q0mmcc29rlf8cc2lu&cid=182

- Στους μικρούς χώρους προσέξτε να μην το παρακάνετε με πολλά αξεσουάρ και διακοσμητικά. Θα ήταν καλύτερο να διατηρήσετε ένα μίνιμαλ στυλ αν θέλετε να δημιουργήσετε μία αίσθηση ελευθερίας και ανοιχτού χώρου. Καθρέφτες και μικρά αντικείμενα που αντανακλούν φως δημιουργούν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=57ahts5kmv95k61q0mmcc29rlf8cc2lu&cid=1792

-Επιλέξτε απαλά χρώματα και προτιμήστε τη μονοχρωμία. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες ή παρόμοιες αποχρώσεις στα μεγάλα έπιπλα και τους τοίχους, αλλά για το ταβάνι επιλέξτε τη φωτεινότερη απόχρωση.
- Βάλτε ιδιαίτερους πίνακες ζωγραφικής που προσδίδουν μεγαλύτερη αίσθηση στο χώρο, όπως π.χ. τρισδιάστατους πίνακες.
- Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι απαλός, ώστε να αποφεύγονται οι σκληρές σκιές που τείνουν να χωρίζουν το δωμάτιο σε μικρότερους χώρους. Προτιμήστε φώτα τοποθετημένα σε τοίχους και όχι επιδαπέδια, έτσι ώστε να ελευθερώσετε όσο περισσότερο χώρο γίνεται από το πάτωμα.

http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=57ahts5kmv95k61q0mmcc29rlf8cc2lu&cid=187

- Βγάλτε τις εσωτερικές πόρτες και χρησιμοποιήστε αντί γι' αυτές κουρτίνες.
- Διατηρήστε το διαμέρισμά σας απλό και καθαρό. Εκμεταλλευτείτε τα αντικείμενα που δεν είναι απαραίτητα, και αν χρειάζεται να αδειάσετε τον χώρο σας, ξεστοκάρετέ τα στο www.xestock.gr
Δεν έχει σημασία αν το σπίτι μας είναι μικρό ή μεγάλο. Το πιο σημαντικό είναι να μας εκφράζει ο χώρος που ζούμε, να ταιριάζει στο δικό μας προσωπικό στυλ και προπαντώς να αισθανόμαστε άνετα με αυτόν! Ακόμα και ένας χώρος που μπορεί να φαίνεται μικρός και άχρηστος, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία πολύ όμορφη και ζεστή γωνία!

http://cityguides.kavalanet.gr/sim
Keywords
Τυχαία Θέματα