Συμφώνησαν πως διαφωνούν, Ραγκούσης και ιδιοκτήτες ταξί

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί, αφού η συνάντηση εκπροσώπων τους με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση έληξε χωρίς αποτέλεσμα.
Οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να προσδιοριστεί ο αριθμός των αδειών ταξί που θα εκδίδονται βάσει αλγορίθμου, όπως ....
προέβλεπε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καταρτίστηκε επί Δ. Ρέππα, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από
τον υπουργό.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πλαίσιο προέβλεπε τον προσδιορισμό του αριθμού των αδειών που θα πρέπει να υπάρχουν με βάση έναν μαθηματικό αλγόριθμο, ο οποίος θα υπολογίζει τον αριθμό των κυκλοφορούντων οχημάτων με βάση τον πληθυσμό, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κρατών.

Μετά τη γνωστοποίηση του αδιεξόδου των συνομιλιών στους απεργούς που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών, επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί αυτοκινητιστές άρχισαν να πετούν μπουκάλια, με τα ματ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, προκειμένου να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης με το Γ. Ραγκούση και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου. Πάντως, οι απεργοί διαμηνύουν πως θα αποφαζίσουν κάθε μέρα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αναγκαστικές αλλαγές των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ προκάλεσε η πορεία που πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους.

Τα ταξί ξεκίνησαν από την οδό Μαρίνου Αντύπα στο Φοίνικα και ακολούθησαν τη διαδρομή από την οδό Βασιλίσσης Όλγας και την Τσιμισκή, μέχρι τα Δικαστήρια και την Εγνατία.

Εν τω μεταξύ, τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κρήτη, με αυτούς στο Ηράκλειο να έχουν αποκλείσει και πάλι το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Την απόφαση να αποκλείσουν επ' αόριστον το αεροδρόμιο των Χανίων «Δασκαλογιάννης», πήραν οι αυτοκινητιστές στα Χανιά, μετά την εξέλιξη που είχαν στην Αθήνα οι επαφές των εκπροσώπων του κλάδου με τον κ. Ραγκούση.

Οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει οχήματα στην είσοδο του αερολιμένα, στον οποίο εισέρχονται πεζοί οι επιβάτες.

Για τρεις ώρες απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους ιδιοκτήτες ταξί και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και έτσι οι ταξιδιώτες κινήθηκαν κανονικά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία τους, όπου πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι απεργοί της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Περίπου 300 ιδιοκτήτες έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!__
Keywords
Τυχαία Θέματα