Σύγχυση και αβεβαιότητα από τη μυστυριώδη συνάντηση του Λουξεμβούργου

Μεγαλύτερη σύγχυση, αλλά και έντινη αβεβαιότητα προκάλεσε τόσο το δημοσίευμα του Spiegel Online αλλά και το μπαράζ των νέων διαψεύσεων του Ζ. Κ Γιούνκερ και της Γερμανικής Κυβέρνησης όσο και των ελληνικών διαψεύσεων με την ανκοίνωση του Υπ.Οικ. Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι στις συζητήσεις επρόκειτο να συμπεριληφθεί και ένα γερμανικό έγγραφο, σχετικά με τις επιλογές της
Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ολοένα διογκούμενου χρέους, το οποίο έχει πυροδοτήσει φημολογίες από....
επενδυτές, ότι η αναδιάρθρωση είναι προ των πυλών. Το Spiegel ανέφερε ότι έχει συγκληθεί μυστική σύσκεψη


στο Λουξεμβούργο στην οποία θα παρευρίσκονταν μόνο οι Υπουργοί Οικονομίας της Ε.Ε. μαζί με το πολύ έναν σύμβουλό τους, για να συζητήσουν λεπτομέρειες σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το δημοσίευμα διέψευσαν τόσο ο υφυπουργός οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης όσο και εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ. Άλλη εκδοχή έχει η Wall Street Journal, η οποία πιστεύει ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου θα συζητείτο το θέμα διαδοχής του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Η γαλλική εφημερίδα Monde, επικαλούμενη πληροφορίες από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ότι στο Λουξεμβούργο πραγματοποιείται συνάντηση "κάποιων υπουργών της ευρωζώνης" με αντικείμενο τις κρίσεις χρέους της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ή τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα ο Γιουνκέρ δήλωσε ότι "δεν πρόκειται για επείγουσα συνεδρίαση του Eurogroup".Το πρακτορείο Reuters υποστήριξε ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου μετείχε "ένας μικρός αριθμός υπουργών της ευρωζώνης".

http://politicanea.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα