Στο στόχαστρο οι «μεγαλοκαταθέτες» του εξωτερικού

Με κίνητρα αλλά και με νέα ...όπλα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να κυκλώσει και πάλι τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού που κλέβουν το κράτος.

Αυτό θα γίνει παρέχοντας απαλλαγή «πόθεν έσχες» για....
επαναπατρισμό κεφαλαίων και προχωρώντας παράλληλα σε άρση τραπεζικού απορρήτου για τα εμβάσματα που έχουν φύγει στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα αλλά και σε διασταύρωση στοιχείων από χρήση πιστωτικών καρτών στο εξωτερικό.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ
Γεράσιμου Γιακουμάτου, για τις καταθέσεις στο εξωτερικό και έλεγχο του «πόθεν έσχες», ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει μηχανισμό που θα επιτρέπει στις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών να καταστήσουν «προσιτά» τα στοιχεία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό».

Όπως εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το υπουργείο οικονομικών, είναι σε θέση με την άρση του τραπεζικού απορρήτου να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία. Ταυτόχρονα το Υπουργείο είναι σε θέση να προχωρήσει και στη διασταύρωση τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά και από τη χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ωστόσο, οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές, κρίνουν ανεπαρκείς τις νέες κινήσεις καθώς οδηγούν σε καταθέσεις που είναι δηλωμένες και όχι αδήλωτες και άρα ήδη γνωστές στο Οικονομικό επιτελείο.

pathfinder.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα