Στο σφυρί πανάκριβα ακίνητα ελλείψει ρευστότητας από την αγορά

Μπορεί οι πλειστηριασμοί για ακίνητα αξίας μικρότερων των 200.000 ευρώ να έχουν «παγώσει», ωστόσο, αυτή τη στιγμή στην αγορά επικρατεί μια άνευ προηγουμένου κατάσταση κι ως προς αυτό το μέτωπο.

Ακίνητα μεγαλύτερης αξίας, βγαίνουν συνεχώς στο σφυρί, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις τους, απέναντι στο Δημόσιο, σε ....
ιδιώτες, αλλά και σε τράπεζες, οι οποίοι προωθούν τη διαδικασία των πλειστηριασμών, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους. Και κάπως έτσι, ακίνητα πολύ μεγάλης
αξίας, αλλάζουν χέρια σε καθημερινή βάση.

Το φαινόμενο αυτό, ξεκίνησε το 2010, πήρε μεγάλες διαστάσεις το 2011 κι αναμένεται να κορυφωθεί το 2012. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Συγκεκριμένα, το ύψος των ακινήτων που πλειστηριάσθηκαν πρόπερσι ήταν κάτι παραπάνω από 2,5 δις ευρώ και πέρυσι έφτασε στα 4,5 δις. Δηλαδή, μέσα σε έναν χρόνο, σχεδόν, διπλασιάσθηκε.

Από τις έως τώρα ενδείξεις,, προκύπτει ότι το 2012 τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι ο αριθμός των πλειστηριασμών, αυτός καθ αυτός, δεν αυξάνει δραματικά από χρονιά σε χρονιά.

Το «κακό» γίνεται κυρίως εξαιτίας της αξίας των ακινήτων, που βγαίνουν στο σφυρί. Πρόκειται για πολύ ακριβά «κομμάτια», τα οποία εξ αυτού του λόγου και μόνο, δίνουν στο όλο φαινόμενο μια …ξεχωριστή δραματικότητα. Όπως λένε αρμόδιες τραπεζικές πηγές «κανείς δεν είναι ευτυχισμένος, με ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην αγορά, αλλά είναι πλέον αναγκαίο κακό.

Δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα κι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, με τη μορφή συντονισμένης παρέμβασης, τότε δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα χειρότερα πράγματα στο μέλλον».
http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα