Στο 30% θα ανέλθει η φορολογία των εταιρειών διαδικτύου

Στο 30% θα ανέλθει ο φόρος των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνιδιών, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες υπήχθησαν στο φορολογικό καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παρ. 12 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011.

Το άρθρο 3 ορίζει ειδικότερα ότι « Οι εταιρείες της παρούσας απόφασης αποδίδουν στο....
Ελληνικό Δημόσιο ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) επί του μικτού τους κέρδους, το οποίο προκύπτει από τη συμμετοχή παικτών από την Ελλάδα.
Το μικτό κέρδος προσδιορίζεται στην περ.ιβ του άρθρου 25 του νόμου 4002/2011 ως το χρηματικό ποσό που απομένει, εάν από το συνολικό χρηματικό ποσό συμμετοχής των παικτών αφαιρεθούν τα αποδιδόμενα σε αυτούς ποσά.

Ο προσδιορισμός του ως άνω μικτού κέρδους τεκμηριώνεται από πρόσφορα αποδεικτικά στοιχεία, όπως ισοζύγια ή λογαριασμοί αναλυτικών καθολικών ή λογιστικές καταστάσεις που συντάσσονται βάσει των τηρουμένων, σύμφωνα με τις διεθνώς παραδεκτές αρχές της λογιστικής επιστήμης βιβλία. Από τα στοιχεία αυτά πρέπει να προκύπτουν επιπλέον τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από τη συμμετοχή παικτών από την Ελλάδα καθώς και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να αποδοθούν στην Ελλάδα. Τα ως άνω αποδεικτικά στοιχεία τίθενται στη διάθεση της Φορολογικής Αρχής άμεσα, μόλις ζητηθούν.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο διεθνής διαγωνισμός για την παροχή αδειών στοιχηματισμού στο διαδίκτυο αναμένεται να διενεργηθεί εντός του καλοκαιριού.

http://www.protothema.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα