Στις 8.000 ευρώ το αφορολόγητο και κατάργηση φοροαπαλλαγών

Στην απόφαση να καταργηθεί για δύο χρόνια το «πόθεν έσχες» για αγορά κάθε είδους ακινήτου (α΄ κατοικία, δευτερεύουσα ή εξοχική), αλλά και για κεφάλαια που προσδοκάται να επενδυθούν στην τουριστική κατοικία εν όψει και της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, έχει καταλήξει η κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη απόφαση σηματοδοτεί δύο πράγματα, σε μία προσπάθεια αφενός μεν να διοχετεύουν στην αγορά τεράστια ποσά που σήμερα είναι δεσμευμένα και βρίσκονται σε....
τραπεζικές θυρίδες στο εσωτερικό
και εξωτερικό και αφετέρου να δοθεί μία νέα ισχυρή ώθηση στην αγορά ακινήτων που τα τρία τελευταία χρόνια έχει υποστεί μία πολύ σημαντική καθίζηση, δημιουργώντας κατ΄ επέκταση σωρεία προβλημάτων στο σύνολο της οικονομίας.

Επιπλέον η κυβέρνηση οδηγείται σε αυτή την επιλογή και για έναν πρόσθετο λόγο που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Προωθώντας αυτή την ρύθμιση επιχειρεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα τoυ πως εννοεί τη συναίνεση και τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αφού η πρόταση αυτή συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις που έχει δημοσιοποιήσει η Νέα Δημοκρατία στο ανανεωμένο πρόγραμμα της στο Ζάππειο στις αρχές του Μαΐου, υιοθετώντας και προεκτείνοντας παλιότερη πρόταση που είχε υποβληθεί από την πλευρά του ΑΛΣΟ, κάτι που έθιξε αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καρατζαφέρης. Έτσι η κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο θα προτάξει το γεγονός πως κάνει αποδεκτή μία πρόταση της αντιπολίτευση και ενδεχομένως θα αφήσει τα δύο κόμματα τις δεξιάς πολυκατοικίας να ερίζουν μεταξύ τους για την πατρότητα της πρότασης.


Ωστόσο, με νέα έκτακτη εισφορά πρόκειται η κυβέρνηση να απαντήσει στο δύσκολο πάζλ της μείωσης των κρατικών εσόδων για την τρέχουσα χρονιά, προκειμένου να καταφέρει να είναι συνεπείς στις υποσχέσεις που δόθηκαν στην τρόικα, ώστε να εξασφαλιστεί η νέα δόση του δανείου και να γύρει η πλάστιγγα υπέρ της χορήγησης νέου δανείου, αδιευκρίνιστου μέχρι τώρα χρηματικού ύψους, ώστε η χώρα να καταφέρει να ισορροπήσει μεταξύ των χρεών της. Έτσι, όσοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν πεισθεί πως η χρήση φυσικού αερίου για την θέρμανση ήταν ένας φθηνότερος τρόπος από τους συμβατικούς, από το φθινόπωρο θα δουν τους λογαριασμούς τους να φούσκωναν τουλάχιστον κατά 20% μηνιαίως, ενώ αν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ακολουθήσουν ανοδική πορεία, τότε η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη , δεδομένου ότι η τιμές του φυσικού αερίου προσδιορίζονται και βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με αυτές του πετρελαίου.

Επιπλέον, πριν από τα τέλη του έτους και οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα πρέπει να πληρώσουν ακριβότερα τα τέλη κυκλοφορίας, τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με τα φετινά, ενώ οι έχοντες τη συνήθεια να καπνίζουν θα δουν να αυξάνεται η τομή των λεγομένων φθηνών τσιγάρων, με στόχο να πλησιάσουν κατά πολύ τις τιμές των ακριβών.

Αν πάλι συγκαταλέγεστε μεταξύ των ιδιοκτητών αυτοκινήτων με κυβισμό πάνω των 3000 κυβικών εκατοστών, διαθέτετε σκάφος με μήκος πάνω από δέκα μέτρα,
Keywords
Τυχαία Θέματα